Rytmus se styděl za svůj původ. Jsem Ital nebo Arab, lhal všem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Rytmus se styděl za svůj původ. Jsem Ital nebo Arab, lhal všem!

Rytmus
Rytmus (Aha)

Slovenský rapper Rytmus (35) si dosud své soukromí přísně střežil. Teď konečně promluvil o své minulosti plné lží. Nejtěžší pro něj bylo vyrovnat se s romským původem.

Patrik Vrbovský prožil dětství na sídlišti, kde byly poměry hodně vzdálené jeho současnému životnímu standardu. Vyrůstal v rodině, kde si nemohli dovolit ani dovolenou s mužem, o němž mu matka tvrdila, že je jeho skutečný otec.

„Za komunismu můj biologický otec utekl do Rakouska, já byl malý a psychologové tehdy poradili mámě, aby mi pravdu řekla až na prahu dospělosti. Já to ale stejně tušil o mnoho let dřív,“ zavzpomínal Rytmus v magazínu Instinkt.

Jak se věci mají, mu nakonec řekla jeho přítelkyně, která toho o rapperově rodině věděla překvapivě více, než on sám. Tehdy se dozvěděl, že jeho skutečný otec žije v Rakousku… a je Rom.



„Nemohl jsem se vyrovnat s tím, že jsem polocikán. Vyrůstal jsem i mezi nimi, ale ne v domnění, že jsem jeden z nich. To byla rasistická doba a každý tmavý automaticky kradl nebo byl špinavý,“ zavzpomínal Rytmus, který si později na svém původu postavil image rappera z nuzných poměrů, jemuž se podařilo dostat na vrchol.

Na základní a střední škole ale poznal i šikanu a kvůli romským kořenům se stal terčem posměchu. Tehdy si ovšem Rytmus zvyšoval sebevědomí lhaním: „Dlouho jsem to hrál, že jsem Ital nebo Arab. To je mindrák takových cikánů, jako jsem já, kteří úplně jednoznačně nevypadají na svůj původ. Znám hodně hudebníků ze Slovenska i Čech, kteří to řeší stejně jako já tenkrát.

Dnes už rapper považuje romskou krev za svou výhodu, protože si může vybrat, kterou tvář zvolí. „Když jsem na pódiu, jsem cikán. Impulzivní týpek, co se řídí srdcem. Když jde o byznys, jsem bílej. Začnu přemýšlet a dám druhé straně najevo, že proti ní sedí seriózní byznysmen, ne vypatlanec,“ dodal sebevědomě současný partner Dary Rolins.



Autor:  cam

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.