Pohřeb Zity Kabátové: Klaněla se Bohdalová i Zindulka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Pohřeb Zity Kabátové: Klaněla se Bohdalová i Zindulka!

Jiřina Bohdalová uctila památku Zity Kabátové
Jiřina Bohdalová uctila památku Zity Kabátové (Martin Hykl, Marek Pátek)

Herečku Zitu Kabátovou (†99) doprovodili při její poslední cestě herci Michal Dlouhý, Ondřej Brousek ml. i režisér Jiří Strach. Zavzpomínat přišly herecké legendy jako Jiřina Bohdalová, či Stanislav Zindulka.

Mše za Zitu Kabátovou se uskutečnila v kostele sv. Tomáše na Malé Straně, kde se s herečkou rozloučili příbuzní a nejbližší přátelé. Brousek a Dlouhý dokonce z kostela vynášeli rakev s ostatky legendární herečky. Ani vzpomínkový obřad ale nezabránil tomu, aby si Zitu Kabátovou nepřipomenuli jako věčnou optimistku s dobrou náladou.

Rozloučení s herečkou pokračovalo v krematoriu ve Strašnicích, kde smuteční řeč pronesla Valerie Zawadská. Před rakví s ostatky Zity Kabátové se poklonila Jiřina Bohdalová, Stanislav Zindulka i Petr Hapka. Památku herečky, která zažila počátky české kinematografie, přišla uctít i Gabriela Vránová a Jaroslava Obermaierová.

Více o pohřbu Zity Kabátové čtěte ve čtvrtečním vydání deníku Aha!



Autor:  onl

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.