Herečka Tereza Kostková se chystá na další řadu StarDance: Jsem ráda holčičkou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Herečka Tereza Kostková se chystá na další řadu StarDance: Jsem ráda holčičkou!

V současnosti se Tereza objevuje na Primě v seriálu Cesty domů.
V současnosti se Tereza objevuje na Primě v seriálu Cesty domů. (AHA! - Karel Kopáč, Marek Pátek, Martin Hykl, David Kundrát)

Herečka Tereza Kostková (35) je stále v jednom kole. Je hojně obsazována a pravidelně mrká na diváky střídavě z různých televizních stanic. Současně zvládá výchovu syna, hraní v divadle a najde si čas i na charitu a moderování. I přes nabitý program si našla čas i na rozhovor.

Jak se těší na další pokračování taneční show StarDance? Kdy plánuje dalšího potomka? A zajde si k rodičům ještě dnes pro radu? To všechno a mnohem víc svěřila stále usměvavá Tereza Nedělnímu Aha!

Na podzim se na televizní obrazovku vrátí oblíbený pořad StarDance aneb Když hvězdy tančí. Jak se těšíte na elegantní róby a kolegy, kteří budou zase téměř potit krev?

„Budu je ráda a s obdivem podporovat při tom krveprolití. Už se těším na všechno, co s tím souvisí. Na eleganci, tanec a dřinu, stejně jako diváci.“

Objeví se po vašem boku znovu nestárnoucí gentleman Marek Eben?

„Umíte si snad představit StarDance bez Marka? Já ne! A ještě jedna důležitá drobnost: neobjeví se ON po mém boku, ale já po jeho.“

V té souvislosti mě napadá – nelákalo vás zkusit si někdy waltz, tango nebo rumbu před publikem a zažít na vlastní kůži atmosféru StarDance takzvaně z druhé strany než z té moderátorské? Chodíte tančit?

„Plesy moderuji a bohužel u toho většinou jen zůstávám. Ovšem tanec zbožňuju a asi by mě lákalo v nějaké jiné alternativě StarDance se s touto pohybovou disciplínou utkat. Třeba někdy s nějakým delším tanečním kouskem s Markem přijdeme. Tedy přitančíme… Ale zatím nic neslibuji.“

Jistě se už šeptá jméno některého z navrhovaných V.I.P. tanečníků. Prozradíte nějakou celebritu, která bude bojovat o titul král nebo královna StarDance?

„Jestli šeptá, tak ne do mého ucha. A pokud jde tichá pošta, tak ta mě minula (smích). Fakt netuším!“

Těžko jsme ve vašem nabitém diáři hledali chvilku na rozhovor. Co všechno jste musela v uplynulém týdnu zvládnout? Připadá mi, že váš den musí mít víc než 24 hodin.

„Kéž by! Vždycky to ovšem není tak perné. Prostě jste se jen trefili do nabitějšího týdne. Stihla jsem: moderaci Grand festivalu smíchu v Pardubicích - ceny pro divadelní komedie, výlet se synem na farmu, nějaké schůzky, představení ve Viole, Cesty domů, ples v Sokolově, módní přehlídku v Olomouci, kadeřnictví a premiéru mého muže August na Palmovce. To poslední jen druhou půlku a jen jako divák.“ (smích).

Kromě divadla, moderování nebo natáčení filmů a seriálů se věnujete také charitě, což možná málokdo ví. Dokonce zaštiťujete a figurujete hned v několika charitativních projektech. Měla jste pocit, že jako známá herečka pomůžete snáz? Jak se vůbec zrodila ta myšlenka pomáhat?

„Tak pevně věřím, že myšlenka pomáhat, je u bytosti s lidským srdcem už stvořená od narození, nebo se časem a zkušeností probudí. Ale pomáhala jsem i jako neznámá herečka. Známá tvář nepomůže hůř, nebo líp ve výsledku, ale protože je častěji oslovována, může pomoci na více frontách a snad i možná inspirovat větší počet lidí. Mé portfolio už čítá Nadační fond Veselý senior, velký osvětový projekt HPV College, Běh pro život, Cesty k lidem a všechny možné přidružené jednorázové aktivity.“

Pro Nadaci Terezy Maxové jste podstoupila i menší křest ohněm a na chvíli se zařadila mezi modelky. Jaká to byla zkušenost?

„Nehraju si na modelku. Není to má profese. Blbnu, baví mě to, jsem holčička, módu mám ráda a hlavně v tomto případě opravdu »účel světí prostředky«.“

Jste v současné době neobsazovanější herečkou a zároveň maminkou na plný úvazek. Vím, že čtyřletému Toníčkovi věnujete každou volnou chvilku. Jak se dají tyto dvě role skloubit dohromady?

„Vzhledem k flexibilnímu a proměnlivému režimu mé profese a možnosti jisté svobodné volby a rozhodnutí, určitě lépe než s pevnou pracovní dobou. Mám navíc asi výhodu, že jsem od přírody docela aktivní a činorodá a vlastně mě všechno baví. To je velká pomoc. Nepokojený nebo nudící se člověk toho moc neudělá, takže je to jen horší. Ale to víte, že nohy na stole mám málokdy (smích). A navíc je tu ještě jeden zajímavý jev. Když totiž člověk zvládne ono občas nahromaděné "víc než dost", tak mu potom obyčejné "dost" připadá jako "málo". Takže třeba tenhle půlrok toho mám "málo", šetřím se na podzim – a šetřím i diváky“ (smích).

S maminkou Carmen Mayerovou hrajete v současné době v oblíbeném seriálu Cesty domů na TV Prima Family. Potkáte se občas na place?

„Zatím vůbec, takže se v případě potřeby krásně prostřídáme i na hlídání.“

Přijdete ještě dnes za rodiči s prosbou o radu, když dostanete novou roli například v divadle. A jak vlastně vnímají vaší hereckou dráhu?

„Ne že bych se objednávala na zkoušku nebo pohovor, ale stále se zajímáme o svoji práci, zajímá mě jejich názor a jsem vděčná za jakoukoli inspiraci nebo připomínku, pohled z venku, jejich zkušenost.“

Nelze si nevšimnout, že od té doby, co jste vstoupila do povědomí diváků, jste úžasně zhubla. Navíc váha dál klesá, takže žádný jojo efekt – závidím. Nenechávejte si prosím to tajemství pro sebe…

„Nenechám, ráda totiž prezentuji věci, které fungují. A prezentuji jen to, co skutečně používám a vím, že funguje. Má intenzivní spolupráce s běhacím pásem i fantastickým mučidlem zvaným Power plate je už docela známá. A protože jsem milovnice pohybu, nemohu kašlat na to, co jím, protože bych si vlastnoručně házela klacky pod nohy. Ta pravidla známe všichni. Pomocníkem nebo jindy nepřítelem může být a bývá naše vůle. Ó také to znám“ (smích).

Není vaším trenérem také Toníček, který přímo srší energií?

„To Vám potvrdí každá maminka. Včera jsme zrovna hráli fotbal.“

Není doma tak trochu šéfem?

„Tak to víte, každý čtyřletý chlapeček to zkusí. Vlastně už to zkoušet nepřestane. To jen my holky se nesmíme dát!“

V téhle souvislosti se nemůžu ubránit otázce – nepřemýšlíte o dalším potomkovi?

„Život je tak pestrý a nepředvídatelný! Nemám seznam: lednička, první dítě, zájezd do Chorvatska, druhé dítě... Ale rozhodně plození dětí pokládám za nejkrásnější a nejsmysluplnější zázrak, má-li to tak právě v danou chvíli být. A má-li to tak být, vědí tam o "pár pater" výš. Myslím, že my se máme snažit nepřeschnout.“

Možná že teď tak trochu děláme účet bez hostinského, když jsme tohle téma nakousli bez vašeho manžela – režiséra Petra Kracika…

„Je rozdíl povídat si a konat... My si jen tak povídáme. Ale klidně mu cinkněte“ (smích).

Tereza Kostková (35)

Česká herečka a moderátorka zdědila svůj talent po obou rodičích Carmen Mayerové i Petru Kostkovi. Herectví vystudovala na Vyšší škole herecké v Praze. Do angažmá nastoupila v Západočeském divadle v Chebu. Od roku 1999 hraje v pražském Divadle pod Palmovkou.

Kromě taneční show StarDance moderovala i hudební soutěž Duety… když hvězdy zpívají. V posledních letech je nepostradatelnou tváří nejoblíbenějších seriálů: Cesty domů, Ordinace v růžové zahradě, Pojišťovna štěstí, nebo Četnické humoresky. V roce 2006 si vzala režiséra Petra Kracika (53), se kterým má čtyřletého syna Toníka.

Pokračovatel hereckého rodu? Tereza o synovi Toníkovi

Jestli Toníček podědil umělecké geny, se teprve ukáže. Už teď je ale jisté, komu z rodiny je podobný a čí povaha se v něm promítnula.

„Kolegové a známí poznávají v Toníčkovi mého manžela, já ale pozoruji i některé rysy z naší rodiny. Po mém tatínkovi má určitě uhrančivé, velké hnědé oči. My ostatní z rodiny Kostků máme totiž oči zelenošedé. Co se povahy týče, myslím, že tam je to stoprocentní dědeček. Rád vtipkuje a srší energií. Chvíli se raduje, hned nato vybouchne jako sopka a vzápětí má zase pusu od ucha k uchu. Jeho tatínek je naopak introvert. Po něm má spíš trpělivost hrát si sám a vydržet u nějaké činnosti delší čas.“



Přečtěte si
mutaky
11. 3. 2012 • 22:35

je logický

mutaky
11. 3. 2012 • 22:34

si tak musí připadat, to le logický.

587587
11. 3. 2012 • 22:20

Ona možná myslí rozumově.

defakto
11. 3. 2012 • 15:23

Terezo , nefandi si , holčičkou si přestala být tak před 25 lety!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.