Těhotná Natálie Kocábová: Navezla se do důchodců! Nepustili ji sednout… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Těhotná Natálie Kocábová: Navezla se do důchodců! Nepustili ji sednout…

Michael Kocáb s dcerou Natálií.
Michael Kocáb s dcerou Natálií. (Aha! – Petr Novotný)

Těhotná spisovatelka a zpěvačka Natálie Kocábová (27), dcera Michaela Kocába (57), zuří. V autobusu pražské MHD ji totiž dvě důchodkyně nepustily sednout! A ona musela stát!

Kocábová porodí v květnu svému muži Štěpánu Vránovi (27) druhého potomka. „Bude to holčička!“ přiznává v rozhovoru pro Týden maminka syna Vincenta (7).

Ani v těhotenství přitom nezahálí. Když se vracela autobusem z pracovní schůzky, pořádně se rozčílila.

„Chtěla jsem uhnout sousedce, která vystupovala. Vstala jsem a tiskla se k lidem, aby paní mohla projít. Vtom se přiřítila chlupatá důchodkyně, odstrčila mě a zařvala: »Madlo, honem rychle, pojď sem! « a obě zabraly sedačky, u kterých jsem se tísnila. A my všichni, kteří jsme slušně udělali místo pro vystupující paní, jsme museli jet na další zastávku namáčknutí jako sardinky!“ popisuje.

Jaká mají pravidla tuzemské dopravní podniky

Dopravní podnik Praha

„Dopravce pro ně (osoby postižené pohybově, zrakově, sluchově, seniory, těhotné, osoby s mentálním postižením) vyhrazuje ve vozidlech nejméně šest míst k sezení. Místa mohou ostatní obsadit pouze pokud na ně neuplatňuje nárok cestující s omezenou schopností pohybu a orientace,“ uvedla Aneta Řehková z DPP.

Dopravní podnik Pardubice

V přepravních podmínkách je článek o přepravě osob s omezenou schopností pohybu a orientace, v každém voze jich musí být nejméně šest. Tyto osoby nemáme přesně vydefi nované, nicméně tak můžeme brát i těhotné ženy. Jde o otázku lidské slušnosti a využití těchto vyhrazených míst,“ uvedla mluvčí Petra Brunová.

Dopravní podnik Brno

„Máme sedadla pro zdravotně postižené, osoby se sníženou schopností pohybu. Pro těhotné nebo starší osoby nikoliv. Spoléháme na lidskou slušnost a na to, že se lidé domluví. Maminka by se měla ozvat, někteří cestující se nedívají, kdo nastoupil, a těhotenství není někdy ani poznat,“ uvedla mluvčí Linda Škrancová.



Přečtěte si
hufnagll
9. 3. 2012 • 19:57

To je zpráva,asi slevní vajíčka.Blbka a spisovatelka dcera ještě většího blba musela stát v tramvaji.Mohla si sednout na zem

jiriforman
9. 3. 2012 • 12:54

To ne, ale důchodci většinou už nemocní jsou. A taky to na nich nemusí být vidět. Nebo snad poznáš, že ten či onen má nebo nemá třeba rakovinu nebo slabé srdce. Takže lidé důchodového věku mají mít vždycky přednost před těhotnou. Tím spíše před takovou Kocábovou, která si příště může objednat taxi a nemusí se takhle zviditelňovat v bulváru.

dannaa
9. 3. 2012 • 04:24

Myslím si,že je slušnost nabídnout místo těhotné ženě i důchodkyni.Záleží jak se,která cítí. Nejsem důchodkyně ani těhotná a přesto vydýchané trolejbusy a autobusy mne kácejí k zemi.Takže je to vše o slušnosti.A že maminky posadí dítě vnímám jako bezpečí pro dítě, je malé a odkohokoliv kdo projde ,může nechtěně dostat taškou,batohem.Takže buďme slušní.Zažila jsem i důchodce,kteří se drali do autobusu takovou silou,že nás okolo otloukávali svými lokty,jen aby byli uvnitř první.Asi se bojí,že by si nesedli.No a tak si tu žijeme.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.