Český lev: Polívka zapíjel Havlovo Odcházení, sám měl s odchodem potíže... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Český lev: Polívka zapíjel Havlovo Odcházení, sám měl s odchodem potíže...

Bolek Polívka byl coby akademik z výsledků nominací natolik nadšen, že to náležitě oslavil.
Bolek Polívka byl coby akademik z výsledků nominací natolik nadšen, že to náležitě oslavil. (Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, ČTK – Alexandra Mlejnková)

Hvězdou nominačního večera Českých lvů byl »nečekaně« v prosinci zesnulý dramatik a exprezident Václav Havel (†75), který in memoriam získal hned tucet nominací za svůj filmový debut Odcházení! A akademik Bolek Polívka (62) z toho měl takovou radost, že to oslavil nejméně tuctem panáků, tudíž mu pak vlastní odcházení domů činilo značné potíže...

Dvanáct kategorií a dvanáct nominací Havlova Odcházení! To byl prostě šok a sálem se z mnoha úst neslo uštěpačné: „Copak akademici viděli jiný film než já? Pieta k zesnulému velikánovi přece nemůže být důvod ke ztrátě soudnosti!“ Ne všichni zkrátka sdíleli nadšení akademie, v níž zasedá mj. i Polívka.

„Mám z toho velkou radost, ale nebudu říkat, jaké výsledky bych si přál. Je to těžké, mezi nominovanými mám přátele,“ řekl Bolek Aha!.

Mezi zpochybňovače Havlova obřího sukcesu se neřadí ani herec Jan Přeučil (74). „Já bych sošku za nejlepší herecký výkon přál Dáše Havlové za Ocházení,“ prozradil. Zda Havlová skutečně získá sošku a případně přebere ty manželovy, se dozvíme 3. března na slavnosti ve Velkém sále Lucerny.

Polívka zbytek sobotního večera strávil u baru, kde mu nejprve zdatně sekundoval Ondřej Pavelka (56), pak dcera Anna (32) s přítelem. A jelikož legendárnímu Bohušovi z filmu Dědictví aneb Kurvahošigutentag bylo ve společnosti jeho milých báječně, padaly do něj sklenky jako kapky jarního deště...

Voříšková a Hádek: Ta mlaskla!

I když herci Tereza Voříšková (22) a Kryštof Hádek (29) již přes rok netvoří pár, stále to mezi nimi jiskří. Už při generálce se Hádek na Voříškovou vrhl tak, až padli na zem, kde se oba smáli jak zamilovaní puberťáci. To mu Voříšková vrátila při přímém přenosu – Hádkovi vlepila opravdový »francouzák«! Dají to zase dohromady?!



Přečtěte si
jozefina
3. 3. 2012 • 09:39

na zdraví!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.