Helena a Jiří Vondráčkovi na pohřbu tatínka: Usmíření? Ne! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Helena a Jiří Vondráčkovi na pohřbu tatínka: Usmíření? Ne!

Před obřadem Helena krátce promluvila se svým bratrem Jiřím. Uprostřed stojí jejich sestra Zdena.
Před obřadem Helena krátce promluvila se svým bratrem Jiřím. Uprostřed stojí jejich sestra Zdena. (Aha! – Marek Pátek)

V obřadní síni na pražských Olšanských hřbitovech včera proběhl pohřeb Jiřího Vondráčka (†90) – zakladatele hudebnického rodu, který zemřel na začátku prosince.

S tátou se přišly rozloučit i jeho dvě děti – zpěvačka Helena Vondráčková (64) a hudebník Jiří Vondráček (60). Po deseti letech nekomunikace spolu sourozenci zdvořile prohodili jen několik slov. K usmiřování ale nedošlo!

Helena vyprovodila milovaného tatínka na poslední cestu bez manžela Martina Michala (51), který byl rozbuškou svárů v rodině. S bratrem Jiřím si několik minut povídala v čekárně pro pozůstalé. Žádné podání ruky, žádný polibek! Napětí mezi sourozenci se v tu chvíli dalo krájet. Po vstupu do obřadní síně si Jiří sedl na jednu stranu řady, Helena na druhou. Hudebníka obklopili manželka Hana Sörösová a syn David, Helenu její sestra Zdena (74) s manželem.

Vondráčkovi na poslední cestě zazpívala ze záznamu celá rodina. Syn Jiří nazpíval píseň své dcery Jeho království. Song natočil i vnuk David, dvě písně zazněly od vnučky Lucie Vondráčkové (31), která den před dědečkovou smrtí porodila syna Matyáše. „Lucie nás požádala, ať necháme připravit věnec se jmény celé rodiny,“ řekl deníku Aha! Vondráček, který ho nechal umístit přímo na rakev. Na stuze stálo: Milovanému dědečkovi Lucie, Tomáš a Matyáš!

Na závěr obřadu zaznělo z reproduktorů Ave Maria v podání Heleny Vondráčkové. Celou dobu statečná zpěvačka se v tu chvíli rozplakala. „Tatínka jsem milovala! Bude mi moc chybět, ale to je koloběh života,“ řekla nám Helena, která se po obřadu ještě na chvíli setkala se svým bratrem Jiřím. To když si k ní stoupl před branou hřbitova. Chtěl jí popřát hezké svátky. Po vzácném podání ruky se jejich cesty rozešly!



Přečtěte si
haidarabad
21. 12. 2011 • 21:56

Že by byly pro Helenu rodina jeho děti od několika různých matek, tomu nevěřím, i když chápu, že by se to manžílkovi hodně hodilo, ale tak to nebývá

haidarabad
21. 12. 2011 • 21:54

A Helenka je asi zvyklá sekýrovat a prudit, proto se tak na té fotce tváří, jasně to vidím, jako by jí měli všichni sloužit, no není to na té fotce? Je, žejo?

haidarabad
21. 12. 2011 • 21:49

A vidíš, pleteš si dojmy s pojmy, kdyby ti někdo cpal do rodiny večného sudiče a čtyřikrát rozvedeného rádobypodnikatele co seděl rok ve vazbě v Ruzyni asi by ses taky o sestru bál, anebo bys jásal a objímal ho? Těžko.A nikdy JV neútočil na H., jen se bránil útokům toho šílence,kterej se bál,že mu někdo jeho odhalením překazí plány a rejdy, tak si vše mediálně pojistil a musel zajistit odstřižení této části rodiny.... Stále se nemohu zbavit dojmu, že mu to sice vyšlo, ale je to sakra Pyrrhovo vítězství..Dokázal ničit H.kariéru docela fofrem.

hejhej
21. 12. 2011 • 17:43

...Diskutovat má právo každý a každému se situace jeví jinak.Tak laskavě neraďte.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.