Helena Vondráčková se loučila s otcem: Usmíření s bratrem nad rakví? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Helena Vondráčková se loučila s otcem: Usmíření s bratrem nad rakví?

Helena Vondráčková na pohřbu svého tatínka Jiřího
Helena Vondráčková na pohřbu svého tatínka Jiřího (Aha!)

Zpěvačka Helena Vondráčková (64) dnes na Olšanských hřbitovech v Praze oplakávala svého zesnulého otce Jiřího (†90). Na pohřbu se setkala s bratrem Jiřím (60), s nímž léta nemluví. Tentokrát ale udělala výjimku. Vondráčkova vnučka Lucie na rozloučení s dědečkem z Kanady nedorazila.

Helena se s tatínkem přišla rouzloučit bez svého manžela Martina Michala, který byl zdrojem sváru v jejich rodině. Chtěla tak po smrti svého otce bratrovi naznačit, že nastal čas k usmíření? Několik vět, které si s Jiřím u rakve řekli, jsou velkým posunem v jinak chladných vztazích.

Pohřeb Jiřího Vondráčka provázela hudba jeho příbuzných. během obřadu zazněla píseň dcery Heleny, syna Jiřího i vnučky Lucie, která má v Kanadě mateřské povinnosti. Ze zahraničí poslala alespoň veněc, k němuž připojila věnování i za svého manžela Tomáše Plekance a syna Matyáše.

Jiří Vondráček zemřel 5. prosince v pražské Fakultní nemocnici na Královských Vinohradech, kde byl již déle než měsíc hospitalizován po zlomenině krčku.

„Vídali jsme se, jezdila jsem za ním pravidelně i do nemocnice. Naposledy jsem tam byla den před jeho smrtí, věřila jsem, že to zvládne. Bohužel, srdíčko přestalo spolupracovat. Tatínka jsem milovala, byl mi vždy rádcem a pomocníkem,“ řekla Helena Vondráčková deníku Aha! po úmrtí svého otce.

Více o pohřbu Jiřího Vondráčka čtěte v zítřejším vydání deníku Aha!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.