Soud dorazil Bartošovou: Artura už nikdy nezíská! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Soud dorazil Bartošovou: Artura už nikdy nezíská!

Ivetě Bartošové zbyl jen žalostný pohled – už není šance, že by snad získala syna Artura zpátky.
Ivetě Bartošové zbyl jen žalostný pohled – už není šance, že by snad získala syna Artura zpátky. (pro Aha! – Jindřich Starý, Martin Mithofer)

Už není cesty zpátky. Artur Štaidl (15) byl bez jakýchkoliv námitek včera oficiálně svěřen do péče jeho otce Ladislava Štaidla (66). Iveta Bartošová (45) tak definitivně přišla o možnost získat syna do péče.

„Ano, včera přišlo oficiální rozhodnutí soudu, které konečně nabylo právní moci,“ řekl deníku Aha! Josef Lžičař, právník Ladislava Štaidla.

„Po čtvrtečním vystoupení Bartošové (léky omámená a psychicky labilní zpěvačka nezvládla bez playbacku zazpívat ani svůj největší hit Tři oříšky pro Popelku, pozn. red.) si ani nejsem jist, jestli by kdy soud přehodnotil své rozhodnutí. Bylo to opravdu smutné a velmi alarmující,“ dodal advokát.

Artur tak konečně může v klidu pobývat u otce, který mu zabezpečil jasně daný denní režim. Stále přitom platí, že Artur může matku navštěvovat. „Jsou soudem stanovené návštěvní dny, kdy může být u Ivety Bartošové. Jsou to nějaké víkendy, část prázdnin a svátky,“ upřesnil Lžičař.

KAUZA IVETA BARTOŠOVÁ: Vše o zpěvačce na Ahaonline.cz čtěte ZDE, na Blesk.cz ZDE.

Sám Artur má ale zdravý rozum, aby poznal, kdy je máma ve stavu, aby s ní trávil čas a setrvával v bývalém domově v PrazeUhříněvsi. „Když by snad Iveta byla opilá nebo pod vlivem prášků, což ten kluk za těch patnáct let pozná, otočí se a raději nechá návštěvu na jindy. On už je rozumný a pozná sám moc dobře, kdy má smysl s matkou být,“ řekl nám dobře informovaný zdroj.

Artur byl k soudu dokonce předvolán. A sám vypověděl, že chce bydlet raději s tátou. K tomu zřejmě i přihlédl soud a vydal rozhodnutí o opatrovnictví Ladislava Štaidla.



Přečtěte si
pavucinka
30. 11. 2011 • 14:33

Kdyby byl Artur prvňáček, tak snad ano, ale i tak, Iveta měla chůvu, která pomáhala. V patnácti letech je už skoro dospělý a mohl by být matce oporou. Nemyslím, že ho její stav psychicky ničil, je zvyklý na její nálady a stavy. Nebila ho a hlad neměl. Ivetu zřejmě odebrání syna psychicky deptá, sice by ji to mohlo nakopnout, ale ona je v současné době tak slabá, že spíše upadne ještě více.

ivkanatka
29. 11. 2011 • 23:45

Její vystoupení byla hrůza, to víme všichni. Taky všichni víme, že je Iveta nemocná a měla by se léčit. Pan Rychtář asi není ten, kdo jí chce a může doopravdy pomoci - zatím si to myslí snad jen Iveta sama. Její výraz a i vyjadřování na všech záběrech je snad dost výmluvný. Pokud se má její " zdravotněduševní stav " zlepšit, tak jedině v případě povinného nařízení léčby v psychiatrické léčebně. Sama už totiž nemá soudnost. Je nám tím všem k smíchu, ale jen léčba jí může zachránit. Takže, " vážený pane zachránče Rychtáři ", pokud máte Ivetu rád, tak jí vysvětlete, že tu odbornou pomoc potřebuje./ Vystavujete ji totiž vy sám dalším trapným situacím /. Jinak tu pomoc budete potřebovat oba dva.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.