Petr Janda o dalším miminku: Staří chlapi už prý kluky neumí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Petr Janda o dalším miminku: Staří chlapi už prý kluky neumí

Petr Janda už se na další dítě těší.
Petr Janda už se na další dítě těší. (Marek Pátek)

Přestože rocker Petr Janda oslaví příští rok už 70. narozeniny, stane se z něj už popáté otec. Doufá, že ke třem holkám konečně přibude vytoužený syn. Lékaři mu však příliš naděje nedávají.

Frontman legendárních Olympiků Petr Janda dorazil na křest nové knihy Haliny Palwlowské Velká žena z východu ve společnosti dcery Marty a jen zářil. Není divu – jeho žena Alice mu po dvouleté Anežce příští rok přivede na svět dalšího potomka. „Těším se moc, to je jasné. Určitě bych si přál kluka, ale myslím, že to nevyjde,“ řekl Janda. „Okolo myšlenky, že by to mohl být kluk, raději chodíme po špičkách. Pan doktor mi totiž řekl, že starší chlapi už mají jen holky, že už se na kluka nevzmůžou, tak spíš počítám s tou holkou,“ dodal na půl v žertu.

Tak jako u Anežky, i tentokrát si pohlaví dítěte nechají říct dopředu. Zatím ale vybírají jména jak pro holčičku, tak i pro kluka. „Když to bude holka, tak Rozárka, když to bude kluk, tak Jáchym, možná. Ale zatím to ještě není stoprocentní rozhodnutí, ještě o tom diskutujeme,“ usmíval se spokojeně. „Alice tajně chce holku, ale dělá, že by bylo fajn, kdybychom měli kluka,“ vtipkoval.

Druhé těhotenství jeho ženy bylo pro Jandu velkým šokem, pár už v dalšího potomka nedoufal. „Alici začalo být špatně a říkala mi, že jí je jako když čekala Anežku.  Takže si koupila v lékárně test a bylo to jasný,“ vyprávěl. „Já to říkám, jako to vždycky říkal tatínek – a dej pozor, aby ti neujely nohy. Ale v tomto případě to nevadí,“ smál se a dodal, že tentokrát účast u porodu neplánuje.



Ještě před porodem se však manželé podívají na Floridu. „Když lékař řekne, že je všechno v pořádku, není důvod neletět,“ vysvětlil. Pak už čekají Petra jen samé povinnosti. „Příští rok chystáme padesátku, takže teď procházíme historii. Práce je ale i tak dost. V Malostranské Besedě hrajeme každý měsíc jednu desku po druhé a chystáme další koncerty, například turné se symfonickým orchestrem, od Košic do Prahy,“ dodal.

Že by ale přes svižné pracovní tempo neměl čas na dalšího potomka, toho se nebojí. „Marta a Eliška už mě tolik nepotřebují a pro ostatní mám lásky dost,“ řekl. „Ještě se na to cítím, být znovu tátou, ale jak to bude za pět let, to nevím,“ ukončil se smíchem.

Petr Janda má z prvního manželství dceru Martu (37), syn Petr mu zemřel na rakovinu. Z druhého manželství pak má dceru Elišku (18) a se současnou ženou Alicí vychovává dvouletou dceru Anežku.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.