Jan Kačer a Nina Divíšková: Exekuce! Na všechen majetek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Jan Kačer a Nina Divíšková: Exekuce! Na všechen majetek!

Jan Kačer a Nina Divíšková nemají klidné stáří.
Jan Kačer a Nina Divíšková nemají klidné stáří. (Aha! – Dan Černovský, Marek Pátek, Marek Hofman)

Místo toho, aby si slavný herecký pár Jan Kačer (75) a Nina Divíšková (75) užíval zaslouženého stáří, řeší obrovské problémy. Na veškerý jejich nemovitý majetek byl vydán příkaz k exekuci. Přijít tak mohou o střechu nad hlavou, přičemž hrozí, že manželé skončí i na ulici!

Exekuce byla nařízena na chalupu v jihočeské Bechyni, chatku v Bečici nad Lužnicí i na dům v pražských Hlubočepích, kde herecký pár žije. Rozhodl o ní soud, provedena ale zatím nebyla. Výpis z katastru nemovitostí to potvrzuje.

Proč se tak stalo, není jasné. Zarytě mlčí soud i exekutor Daniel Vlček, který má kauzu na starosti. „Jediné, co vám mohu prozradit, je to, že tento případ byl nařízen už před rokem a nyní se nějak řeší. Jak, to říct nesmím,“ řekla Aha! pracovnice soudu v Praze 5, který o exekuci rozhodl.

Nesdílní jsou i herečtí kolegové Divíškové a Kačera. Není divu – před časem měl Kačer zdravotní problémy a v nemocnici strávil řadu týdnů. Většina z nich je zřejmě způsobena rozrušením a nervy právě z dluhů. I proto paní Nina natáčí jako o život. Exekuce je totiž vedena na její jméno.

„Měli spoustu dluhů už dříve. Až jsem se divila, když si tehdy stavěli dům, tak si brali snad údajně nějaký velký úvěr. Byli vždycky strašně záhadní,“ řekla Aha! kolegyně hereckého páru.

Divíšková se odmítla k věci vyjádřit a odkázala nás na manžela. „Tyhle nemovitosti vlastníme, ale vůbec nevím o žádné exekuci,“ ohradil se nejprve Kačer. Po chvíli ovšem znejistěl a se slovy »vždyť je to stejně jedno« se s námi rozloučil.

Přitom Kačerovi nepatří k nejchudším. I přes pokročilý věk jsou oba aktivními umělci. Kačer například hrál řadu let v primáckém seriálu Rodinná pouta, jeho žena Nina zase natáčí už několikátou sérii Vyprávěj v České televizi. Honoráře jsou v řádech až stovek tisíc ročně.

Kromě toho se oba věnují divadlu a občas dostanou i filmovou roli. Berou také tantiémy. Za normálních okolností by mohli žít doslova nad poměry. Pokud dluhy herecký pár neuhradí, přijde zřejmě o všechno, i o střechu nad hlavou



Přečtěte si
aronak
4. 11. 2011 • 08:53

Nechápu, jak mohou mít dluhy. Vždyť mají jistě nadprůměrné příjmy. Ostatní lidé mají také hypotéky, děti na studiích a mají průměrné nebo podprůměrné platy. A také musí s tím málem vyjít. Jak to budou zvládat do budoucna, kdy bude všechno dražší a platy budou na stejné výši, to už je otázka. Je to tak, že kdo má hodně, tak chce ještě víc a neumí vůbec hospodařit. Je to jako s politiky. Také pořád hrabou víc a víc a peníze jim stále nestačí.

zajacka
4. 11. 2011 • 07:46

Proc ma tolik lidi podobne problemy?Kdy se vlada nadtimhle zamysli a neco udela.Proc nemaji vladni cinitele dluhy a jak to delaji ze porad skupuji majetky a porad maji miliony.Exakutori bohatnou ze zebracenych lidi.Kdyz clovek nemuze splatit napr.100 korun tak vlada rozhodla:Nemas 100Korun tak zaplatis 10 000kc.Od obcana zada nemozne,jako v strasne pohadce o pak obcana oskube.Kolik lidi spachalo sebevrazdu.Ted by mela vlada presetrit pripad slusnych vzdelanich lidi vinikajicich hercu a pomuc jim aby jejich majetek nesezrali exekutori.Pani Divisova a pane Kacer vse se v dobre obrati.Drzim Vam palce.

aznom
3. 11. 2011 • 16:25

Vidím,že už jsi zase vylezl z kanálu dobytku!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.