Zemřel textař Pavel Vrba! Gott v slzách: Když umíral, poslouchal jsem jeho písně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zemřel textař Pavel Vrba! Gott v slzách: Když umíral, poslouchal jsem jeho písně!

Pavel Vrba byl vášnivým kuřákem, měl rád i dobré víno.
Pavel Vrba byl vášnivým kuřákem, měl rád i dobré víno. (Aha! – D. Kundrát, M. Pátek, F. Jirásek, Profimedia.cz, ara)

Textař a básník Pavel Vrba (†73), který psal hity pro desítky zpěvaček a zpěváků, včera zemřel. Příčinou byla vážná mozková mrtvice, která Vrbu postihla minulý týden v pátek – den poté, co se zúčastnil poslední společenské akce.

Karel Gott (72) v době kamarádova skonu dokončoval ve studiu album, na které mu Vrba napsal osm nových písní. Zpráva o úmrtí celoživotního kamaráda ho pořádně sebrala...

Přesně před týdnem se viděli naposledy. Gott si s Vrbou popovídal na zahradní párty producenta Borka Severy. Po mrtvici textaře odvezli do Nemocnice Na Františku, kde byl na anesteziologickoresuscitační jednotce napojený na přístroje.

„Je to zvláštní, že mi sdělujete Pavlovu smrt, a já právě poslouchám ve studiu album Sentiment, na které mi napsal osm nových písní. Je mi to velice líto,“ hledal slova Gott.

V šoku byla Jitka Zelenková (61). „Kromě textaře to byl můj přítel... To byl můj přítel, který mi rozuměl. Je to moc těžký,“ plakala zpěvačka.

„A sakra, do pr...! (pláč) Vím, že byl v nemocnici... Já z toho neměla dobrý pocit, jako bych to tušila. Byl to můj letitý spolupracovník, napsal můj první hit – Mám ráda cestu lesní. Odešel geniální básník, který uměl psát krásné, poetické texty. Naposledy jsme se viděli a mluvili spolu na 80. narozeninách Jiřiny Bohdalové. Vypadal svěže, čile, nepomyslela bych, že je to naše poslední setkání,“ smutní i zhroucená Helena Vondráčková.

Vrbovi lékaři před deseti lety voperovali novou srdeční chlopeň. Od té doby výraznější zdravotní problémy neměl. Zanechal po sobě manželku Marii.

Hity Pavla Vrby

➤ Bloudím pasáží (Karel Gott)

➤ Ave Maria (Lucie Bílá)

➤  Mám ráda cestu lesní (Helena Vondráčková)

➤ Můžeš lhát (Iveta Bartošová)

➤ Prokletej ráj (Jitka Zelenková)

➤ Kdybych já byl kovářem (Petr Spálený)

➤  Jasná zpráva, Osmý den, Jako zamlada (Olmypic)

➤ Pán démonů (Daniel Hůlka)



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.