Multimilionář Janek Ledecký: Prodal penziony za 80 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Multimilionář Janek Ledecký: Prodal penziony za 80 milionů!

Villa Czernin. Cena 60 milionů Kč - Přes sto let starý, památkově chráněný objekt.
Villa Czernin. Cena 60 milionů Kč - Přes sto let starý, památkově chráněný objekt.  (pro Aha! – Marek Hofman)

Jedním z nejbohatších zpěváků u nás je aktuálně asi Janek Ledecký (49). Neúspěšný právník, ale zato úspěšný skladatel, textař a zpěvák je i velmi obratný obchodník. Ve Špindlerově Mlýně v Krkonoších, kde občas žije, totiž udělal kšefty století! Z prodeje nemovitostí získal okolo 80 milionů. Asi patnáctimilionovou hodnotu má dům, který si nechal. Se svojí rodinou v něm pobývá hlavně v zimě.

Ledecký se před časem proslavil svým soudem s jednou náchodskou stavební společností, která mu rekonstruovala jeho luxusní penzion Villu Czernin. Chtěla po něm čtyři a půl milionu korun navíc, přestože skoro osm milionů za pár měsíců prostavěla na rekonstrukci a práci neodvedla kvalitně.

Zpěvák v penzionu (bývalé vile hraběte Czernina) několik let provozoval luxusní ubytovací služby. Na pozemku vedle, který koupil, pak postavil i penzion Silva. „Obě nemovitosti prodal. Tu Silvu nějaké brněnské firmě asi za 20 milionů a Villu Czernin nějakému bohatému podnikateli s nemovitostmi z Prahy.

Údajně za ni dostal asi 60 milionů,“ řekla deníku Aha! sousedka slavného zpěváka, který bydlí jen dva kilometry od penzionu, v místní části Svatý Petr. Ledecký tak udělal kšeft století. Ceny nemovitostí totiž ve Špindlerově Mlýně jsou ještě vyšší než v Praze. Za byt 1+kk tam dáte od dvou do tří a půl milionu a chata či vilka vás přijde na deset až patnáct milionů.

„Několikrát mi různí lidé nabízeli za Czerninovu vilu na dřevo mnohonásobně více, než jsem do rekonstrukce vložil. Ale zatím to, že bych ji prodal, není aktuální,“ říkal ještě vloni mezi přáteli a místními Ledecký.Jak se zdá, bohatý podnikatel zašustil desítkami milionů a Ledeckého, který se »hoteliérství« zrovna dvakrát nevěnoval, na to slyšel.

Zpěvák si nechal jen svůj stylový dům ve Svatém Petru, kde má i nahrávací studio a kde např. složil hudbu k muzikálu Hamlet.



Přečtěte si
4ego
27. 8. 2012 • 20:09

Zpěvák nemohl postavit vilu Silva ve Špindlu, jezdila jsem do ní jako dítě už v 60.letech, musela tedy existovat dávno předtím!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.