Zpěvačka Marcela Holanová: Zemřel jí kytarista | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zpěvačka Marcela Holanová: Zemřel jí kytarista

Makyta utekl z nemocnice, kde mu měli operovat žlučník.
Makyta utekl z nemocnice, kde mu měli operovat žlučník. (Foto Aha! – Petr Novotný, Profimedia.cz)

Našli ho až po deseti dnech...

Zpěvačka Marcela Holanová, která zítra oslaví 60. narozeniny, se sesypala! Zemřel totiž člen její kapely Arytmie band – kytarista Aleš Makyta (†53). Podle informací Aha! měl problémy se žlučníkem. Našli ho doma až deset dní po smrti ve značném stadiu rozkladu. „Byl to jeden z nejlepších muzikantů, s nimiž jsem pracovala,“ řekla nám Holanová.

Makyta zemřel v průběhu zkoušek na nový koncertní program, se kterým se zpěvačka poprvé představí tuto neděli na zámku v Klášterci nad Ohří. „Viděli jsme se naposledy před pár týdny. Kapela zkoušela na turné sama, nepotřebovali mě k tomu. Před pár dny byl pohřeb. Složili jsme se na něj, protože nikoho neměl,“ řekla Aha! zarmoucená Holanová.

„Měli mu operovat žlučník, on ale podepsal v nemocnici revers a odjel domů. Tam zemřel a tam ho také po několika dnech našli,“ řekl deníku Aha! jeden z bývalých kolegů Makyty, který si nepřál být jmenován. Podle něj měl kytarista zdravotní problémy už několik let. Po úrazu přišel o nohu a nosil protézu.

Makyta byl v minulosti členem kapel Krucipüsk a King Size. „Ráda na něj vzpomínám. Byl to takový morous a samotář. Alešovi věnujeme náš pondělní koncert v Metropolitním divadle v Praze,“ řekla Aha! zpěvačka kapely King Size a bývalá vokalistka Karla Gotta (71) Pavla Forest (49), kterou Makyta objevil v osmdesátých letech.



Autor:  LUBOŠ PROCHÁZKA

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.