Bořivoj Navrátil: Kritický stav! Nemá sílu vrátit se domů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Bořivoj Navrátil: Kritický stav! Nemá sílu vrátit se domů!

Bořivoj Navrátil
Bořivoj Navrátil (Aha! – Martin Hykl, TV Nova, archiv B. Navrátila, ara )

Herec Bořivoj Navrátil (77) je na pokraji sil. Patnáctiměsíční boj s rakovinou tlustého střeva mu dává zabrat natolik, že se jeho stav rapidně zhoršil a je doslova kritický, dokonce mu musela být přerušena chemoterapie.

Již dva týdny musí být v nemocnici pod neustálým dohledem lékařů. Ti se snaží, aby chřadnoucí herec získal alespoň tolik sil, aby mohl pokračovat v drastické léčbě. Už absolvoval 27 léčebných cyklů, čeká na osmadvacátý...

„Potřebuju péči čtyřiadvacet hodin denně, abych se vzpamatoval a měl sílu na další léčbu,“ vysvětluje svou opakovanou hospitalizaci Navrátil, který doufá, že se i přesto za čas z nemocnice vrátí domů a bude mu lépe.

Před měsícem se ještě coby Vojtěch Bařinka znovu objevil v Ulici, ale na natáčení populárního seriálu teď musí opět zapomenout. Tento typ rakoviny totiž patří mezi nejagresivnější formy nemoci a jen mizivé procento pacientů nad ní zvítězí.

„Průběh této choroby je extrémně kolísavý a nevíte dne ani hodiny,“ konstatuje Navrátil, kterého kromě bolestí a nevolností trápí i obrovský hlad. „Nemohu nic jíst, takže mne vyživují nitrožilně, ale i tak mám stále hlad a ještě víc jsem zhubl,“ zoufá si Navrátil, který stále bojuje.

„Samozřejmě nic nevzdávám, ale už to asi není v mých silách,“ povzdychl si vážně nemocný herec.



Přečtěte si
salamandr1
31. 5. 2011 • 19:40

Hezký příspěvek, souhlasím s Vámi.

salamandr1
31. 5. 2011 • 19:40

Ale o co vam jde? Ten pan snad reaguje na příspěvek westaka.cestaka a reaguje výstižně. Tak nač to vaše poučování???

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.