Jana Bernášková alias Bety ze seriálu Ulice: Justýnka »jede« na elektřinu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Jana Bernášková alias Bety ze seriálu Ulice: Justýnka »jede« na elektřinu!

„Zaručené rady na naši Justýnu vůbec nefungují,” říká Jana Bernášková.
„Zaručené rady na naši Justýnu vůbec nefungují,” říká Jana Bernášková.

PRAHA – Doposud Jana Bernášková (25), známá jako kadeřnice Bety z nekonečného seriálu televize Nova Ulice, excelovala jen v hereckých rolích. Teď už si měsíc musí zvykat také na roli mámy.


Svému příteli, dramatikovi a režisérovi Davidu Drábkovi, totiž porodila dceru Justýnku. „Strčila bych ji mezi chleby a láskou snědla,” tvrdí půvabná herečka.

Před měsícem jste přivedla na svět prvního potomka, holčičku Justýnku. Bylo to plánované, nebo zasáhl osud?
„Justýnka je chtěné a s láskou očekávané mimčo. Myslím, že v pětadvaceti je to tak akorát, kvůli dalším dětem. Ty přece mají taky nárok na mladou a svěží maminku, ne?“ (smích)

Jak jste se na příchod miminka s přítelem připravovali?
„Pořád jsem běhala jak potrefená srna. Na plavání, předporodní kurzy, instruktážní kurzy o porodnici a kurzy pro tatínky, tam tedy i s doprovodem. Ale stejně jsem propadala panice, že nejsem dost připravená. Strávili jsme spoustu času s chytrými knížkami se zaručenými radami, které na naši holčičku vůbec, ale vůbec nefungují. Ale hlavně jsme se spolu sžívali, abychom byli harmoničtí a jednotní.“

Byl přítel u porodu? Jak to probíhalo?
Kliknutím zvětšete„Divoce. Davida pustili až na porodní sál, kde to bylo chvílemi dost dramatické. Šílený stres. Pořád jsme hlídali jakési číslice a hodnoty na přístrojích a prodýchávali jako šílení. Stejně nám ale několikrát navrhovali císařský řez. Avšak díky šikovnosti doktorky Terezy Lenertové nakonec vše proběhlo přirozenou cestou.“

Porod je v životě žen přelomovou událostí. Jak jste to prožívala vy? Bylo to takové, jak jste si představovala?
„Když mě vezl tchán do porodnice, byla jsem celkem natěšená, ale rázem to vzalo úplně jiné obrátky. Měli jsme o malou pořádný strach. No a po úspěšném porodu jsem čekala, že samým štěstím exploduji – a nic takového se neudálo. Zamilování dorazilo druhý den, to bych Justýnu nejraději strčila mezi chleby a láskou ji snědla.“ (smích)

Pro maminku je jejich ratolest nejkrásnější na světě. Jak byste Justýnku popsala a co na ní máte nejraději?
„Paradoxně nejvíce ji miluji, když křičí, to bych si pro ni nechala amputovat nohu. A když se usměje, vše odpuštěno… Jsme z ní úplně vydření.“

Už se dá rozeznat, jestli bude podobná spíš vám, nebo tatínkovi?
„Tatínek by chtěl, aby vypadala po mně a byla chytrá po něm. No nechci ho strašit, ale vypadá to spíš naopak. Nevím, nevím.“ (smích)

Jak jste se vpravila do mateřského života? Změnilo se toho hodně?
„Naprosto všechno. Vážně! Kromě čištění zubů není nic jako dřív. Navíc se objevují nové a nové otázky, na které horko těžko hledám odpověď. Například z čeho se nám ta naše holčička neustále nafukuje. A to pak na dceru mířím fénem a zahřívám jí bříško. Sice bude strašidelný učet za elektřinu, ale to ticho za to stojí.“ (smích)

Jak rychle se vrátíte do seriálu Ulice?Kliknutím zvětšete
„V listopadu budeme natáčet návštěvu kadeřnictví, a teprve potom se rozhodneme, co dál. Myslím, že není kam spěchat.“

Přála byste si, aby se dcera vydala ve vašich stopách a stala se také herečkou?
„NE! Přála bych jí, aby byla hlavinka vzdělaná, uměla jazyky a cestovala po světě. Nejlépe za státní výlohy.“

Jak budete zvládat skloubit časově náročné povolání s péčí o miminko? Najmete si chůvu nebo třeba půjde na mateřskou tatínek?
„O chůvě zatím neuvažujeme. Babičky máme daleko, ale tatínek bude mít mateřskou pohotovost, když já budu natáčet. Neberu si práce mnoho, jen jeden až dva dny v měsíci. Myslím, že nám všem to jen prospěje. Momentálně jsem rozpita do dítěte.“ (smích)


Proč jste vybrali zrovna jméno Justýnka?
„To byl velký sen Davida, který si už deset let přál dceru Justýnu. V případě chlapečka bych měla poslední slovo já. To by se malý Drábek jmenoval Vincent.“

Oslavy prvního potomka bývají většinou bujaré, jak oslavil narození Justýnky váš přítel?
Kliknutím zvětšete„V den porodu si dal jen dvě decky a úplně zhulákaný euforií odtančil domů. Ale pak si nachystal oslavu s kamarády v divadle, a tu si neužil, jelikož jsem dostala horečky a zánět prsa, takže jsme frčeli na pohotovost. No nemá to se mnou jednoduché.“

Jak vaše těhotenství a porod brali kolegové z Ulice? Kdo vám první blahopřál?
„Jéje, to ani nevím, asi vedení. Těm jsem to oznámila jako prvním. Všichni byli spíš zaskočeni. No a když se Justýnka narodila, tak jí poslali obrovského méďu a mají prý pro ni schovaný zlatý dudlík. Tedy pro drbny – jen pozlacený.“

Už máte nějaký recept, jak se po porodu dostat do formy?
„Inu, já vždycky byla trochu tlustice, takže jsem vyzkoušela snad všechny diety. Ale nejlepší dietní program je naše holčička. Už teď jsem na původní váze, takže potřebuji jen trochu pocvičit a zpevnit špekové polštářky.“ (smích)


Autor: Leni Kabeláčová
Foto Aha!: Marek Pátek, Foto ČTK

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.