Bořivoj Navrátil: Neberte mi Ulici! Drží mě při životě... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Bořivoj Navrátil: Neberte mi Ulici! Drží mě při životě...

Nemocný Bořivoj Navrátil čeká na dvacátou chemoterapii a verdikt vedení televize, co bude s jeho oblíbeným seriálem.
Nemocný Bořivoj Navrátil čeká na dvacátou chemoterapii a verdikt vedení televize, co bude s jeho oblíbeným seriálem. (Aha! – Martin Hykl)

Zpráva o drastických úsporných opatřeních na Nově, které se mají dotknout také úspěšného seriálu Ulice, vyděsila i Bořivoje Navrátila (77).

Herec, který statečně bojuje s rakovinou tlustého střeva, by se totiž jen s těžkým srdcem rozloučil s postavou kapitána Bařinky, byť má v současné době vynucenou pracovní pauzu a v Ulici nehraje.

„Zaskočilo mě to. Až poté, co jsem kvůli zdraví ze seriálu vypadl, jsem si uvědomil, jakým je Ulice mezi lidmi fenoménem. Protože mapuje osudy střední společenské vrstvy, je divákům v mnohém velmi blízká. Proto mi přijde škoda, kdyby měl ten seriál zmizet nebo se jeho natáčení nějak omezovalo,“ řekl deníku Aha! Navrátil, který i přesto, že jej čeká už 20. chemoterapie, hýří optimismem a životním elánem.

Navrátil navíc rozhodně nevylučuje, že se do seriálu vrátí. „Máme takovou dohodu, že pokud mi to zdraví dovolí, scenáristi mě do děje šikovně vrátí. S tou možností se počítá a já jsem za to rád, i když se počítá i s opačnou variantou,“ tvrdí bez vytáček herec, kterému Ulice přirostla k srdci. „Takového seriálu by byla velká škoda, nehledě na to, že žádný podobný neexistuje,“ míní Navrátil.

Deník Aha! napjatou situaci ve financování populárních seriálů televize dále sleduje. Podle posledních informací je nejčernější scénář zažehnán a Ulice se rušit nebude. Zcela jistě však klesne počet dílů, které se týdně odvysílají. Otázkou zatím zůstává o kolik. Rozhodně však nepoběží pětkrát týdně v dvoudílných cyklech. Režim, kdy se tak musí týdně odvysílat deset premiérových epizod, je pro televizi finančně neudržitelný.



Přečtěte si
winterfreshka
29. 1. 2011 • 13:13

A človíček tento pán.Snad tu zákeřnou nemoc přežije.Držím mu palce .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.