Hrušínského holky z Discopříběhu: Dva osudy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Hrušínského holky z Discopříběhu: Dva osudy!

Rudolf Hrušínský s Marianou Slovákovou vytvořili v Discopříběhu ústřední dvojici.
Rudolf Hrušínský s Marianou Slovákovou vytvořili v Discopříběhu ústřední dvojici. (TV Nova)

Ty dvě dívky, nesmělou kadeřnici Jitku a blonďatou mrchu Evu, si z legendárního filmu Discopříběh (včera vysílala TV Nova) pamatuje každý.

Byla to jejich největší herecká role, pak se po nich slehla zem. Kde je jim konec, totiž zprvu nevěděl ani Rudolf Hrušínský (40) nejmladší! „Mám pocit, že jedna z nich, ta Jarka, studovala na konzervatoři herectví. Ale dneska vůbec netuším, co s ní je. Neviděl jsem ji,“ říkal Rudolf ještě nedávno...

Teď už jsou ale jejich životní cesty známy! Co tedy dnes dělají vypočítavá blondýnka Eva (Mariana Slováková) a sympatická kadeřnice Jitka (Jaroslava Bobková)? A ke které byl osud příznivější?

Jaroslava Bobková–Stránská (40) - Zemřelo jí miminko!
Role v Discopříběhu: kadeřnice Jitka

Představitelka kadeřnice Jitky Jaroslava Bobková studovala pražskou hereckou konzervatoř, to si Rudolf pamatuje správně. Stejně jako řada dalších děvčat dostala pozvánku na konkurz, ale rozhodla se na něj nejít. To ale režiséra Soukupa mrzelo, proto ji osobně zatelefonoval. Ani tehdy si Jarka nevěřila, na konkurzu se totiž setkala s dívkou, která o sobě sebevědomě prohlašovala, že »to má v kapse«. Její postava přešla i do volně navazujícího pokračování Discopříběh 2, který vznikl už po revoluci v roce 1992.

Pak ale Jarčin osud nabral směr, jaký si řada lidí nechce představit ani v tom nejstrašnějším snu. Jarka se vdala a krátce po natáčení filmu se jí narodila dcera, ta však po půl roce zemřela. Nečekaně se jí zastavilo srdce. „Nebyla jsem tehdy ani schopná pátrat po příčině, manžel přede mnou řadu věcí raději tajil. Viděl, v jakém jsem stavu,“ říká už vyrovnaná žena s tím, že se jednalo o syndrom náhlého úmrtí kojence. Bohužel, další děti už neměla. Přestože má nový vztah a partnera, kterého miluje. „Ráda bych, ale od té doby se to prostě nedaří,“ dodává smířeně. Jarka u herectví zůstala, objevila se v řadě filmů či seriálů, byť v menších rolích. Dnes má kvůli nové seriálové nabídce dokonce blond vlasy!

Mariana Slováková (39) - Žije si v přepychu
Role v Discopříběhu: mrcha Eva

Natupírovaná mrcha Eva, před kterou se kominický učeň Rudolf v touze po její přízni vydával za leteckého mechanika, je ve skutečnosti sympatická Slovenka Mariana Slováková! Představitelku Evy totiž Soukup v Čechách hledal marně, až mu prý padla do oka fotka Mariany v jednom slovenském časopise. „Fotila jsem do jednoho dívčího časopisu,“ vzpomíná Mariana, která v té době vystupovala i ve videoklipu kapely Elán.

„Myslím, že pan režisér mě obsadil spíše na základě toho. Na natáčení vzpomínám ráda, i proto, že to bylo období mé první lásky. Nezamilovali jsme se do sebe s Rudolfem, ale s klukem, který místo něj četl jeho pasáže ve scénáři na čtených zkouškách,“ směje se Mariana. Ta musela během natáčení zvládat i školu a učitelé jí filmovou »kariéru« dávali pořádně sežrat. „I jsem plakala,“ krčí rameny Mariana, která se po filmu začala věnovat modelingu profesionálně a řadu let žila v zahraničí, Německu a Švýcarsku. Po návratu na Slovensko se stala přebornicí v golfu. Má pětiletou dceru Ninu, kterou vychovává s partnerem, a žije v luxusní vile v bratislavské prominentní čtvrti Koliba.



Přečtěte si
holotojedna
17. 6. 2013 • 00:31

Hm ..tak Marianna zestárla poměrně očividně...zato Jaroslava vypadá skvěle a mladě,fakt je z ní kočka!... .zajímavý článek...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.