Netradiční Partie na Primě: Gott vystřídal politiky a vzkazuje... Lidé, chce to odvahu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Netradiční Partie na Primě: Gott vystřídal politiky a vzkazuje... Lidé, chce to odvahu!

Karel Gott v Partii na Primě
Karel Gott v Partii na Primě (TV Prima)

Lidé by se neměli bát budoucnosti. To si přeje Karel Gott (71), který byl hostem diskusního pořadu Partie v televizi Prima.

Srovnával také dobu před listopadovou revolucí v roce 1989 a po ní. Jaké další zajímavosti – na rozdíl od bezduchého tlachání politiků – řekl?

O budoucnosti

Karel Gott vidí budoucnost, a to všech lidí, optimisticky: „Nebojme se budoucnosti. I když nás straší oteplováním, dobou ledovou, tím, že nebude pitná voda... Důležité je nemít strach,“ řekl Gott.

O svých začátcích

„V šedesátých letech byl daleko odvázanější styl než v padesá-tých letech – avantgardnější, s duchem, že bude lépe, že nás čeká skvělá budoucnost.“

O minulých dobách

„Před listopadem přály vládnoucí kruhy tomu, kdo přivážel devizy. To já jsem, naštěstí, byl. A pokud měl navíc člověk na západě, v té »imperialistické džungli«, úspěch, tak to bylo o to lepší. Dnešní doba má spoustu výhod. Mohu jet do Evropy, ale musí mě tam chtít. Mohu všechno dostat, ale musím na to mít,“ uvedl.

O pěveckých soutěžích

„Samozřejmě, že je bedlivě sleduji. Vždyť i já jsem v podobné soutěži začínal. V prosazení se ale mladým soutěže příliš nepomohou a někdy se mi zdá, že je přesoutěženo. V těchto soutěžích si navíc zpěváci nevybírají, ale zpívají, co je jim dáno. Nanejvýš dostanou na výběr ze dvou tří skladeb.“

O stahování hudby z internetu

„Jsem rád, když si mě někdo stáhne. Dokazuje to, že má zájem. Pak třeba přijde na koncert, koupí si desku, kalendář, knihu nebo tričko. Vydání desky je jen odnoží velkého servisu,“ řekl s tím, že u některých kapel si lidé při odchodu z koncertu rovnou mohou zakoupit i USB kazetu s právě skončeným koncertem.

O svých imitátorech

Gottovi vůbec nevadí, když ho někdo imituje. „Čím více mám imitátorů, tím jsem radši. Říká to, že je co imitovat.“

O třetím dítěti

„To se nedá plánovat. To by nebylo romantické a nemuselo by se to povést.“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.