William a Kate: nejdražší vdavky v britské historii - Veselka za 3,8 miliardy korun! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

William a Kate: nejdražší vdavky v britské historii - Veselka za 3,8 miliardy korun!

Kate s princem Williamem.
Kate s princem Williamem. (Profimedia.cz)

Svatba britského prince Williama (28) s Kate Middleton (28) přijde podle odhadů britských médií na 1,5 miliardy korun, další až 2,3 miliardy budou stát bezpečnostní opatření. S celkovou částkou 3,8 miliardy se stane zdaleka nejdražší britskou svatbou všech dob. Princův otec Charles (62) a královská babička Alžběta (84) už slíbili, že se budou podílet na uhrazení výloh.

A jelikož je královnin majetek odhadován na devět miliard korun, ozývají se hlasy, že spíš než jen část by vládkyně mohla zaplatit celou svatbu. Jen recepce v paláci by mohla přijít na 300 milionů korun. Zatímco ve středu byl jako termín nejčastěji zmiňován červenec, včera se pro změnu spekulovalo o březnu.

Přesné datum bude oznámeno do dnešního večera. A to hned, jak ho schválí královna. Místo obřadu napověděla ve středu v noci návštěva Kate ve starobylém Westminsterském opatství v Londýně. Zde bylo od roku 1066 korunováno 39 králů a královen. A měly by se tu natrvalo spojit i životní cesty Williama a Kate, kterým při obřadu požehná arcibiskup z Canterbury.

Královská rodina Kate miluje, což potvrdilo hned po oznámení sňatku pozvání na společnou oslavu Vánoc. Budoucí princezna ale nabídku ve vší slušnosti odmítla s tím, že by ráda ještě jednou strávila svátky se svými rodiči.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.