Sopoty 2006 - Gott a Vondráčková zpátky v opeře! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Sopoty 2006 - Gott a Vondráčková zpátky v opeře!

Karel Gott, Helenin polský manažer Tibor Lenský a Helena Vondráčková se v lobby svého hotelu chystali na koncert Eltona Johna.
Karel Gott, Helenin polský manažer Tibor Lenský a Helena Vondráčková se v lobby svého hotelu chystali na koncert Eltona Johna. (Aha!: Marek PÁTEK)

SOPOTY – Karel Gott (67) to odpálil a Helena Vondráčková (59) uvedla polské diváky ve svém mistrovském finále do extáze! Naše největší pěvecké hvězdy se totiž po několika letech vrátily na slavný hudební festival »lesní opery« v Sopotech, kde sbíraly vavříny už před desítkami let. A letos se zde minuli i s dalšími star světového formátu, třeba s Drupim a Eltonem Johnem!

„Sopoty jsem vyhrála v roce 1977 s písní Malovaný džbánek a zároveň jsem se tu seznámila se svým exmanželem Helmutem Sickelem,“ rozplývala se nad polským přímořským letoviskem Helena Vondráčková, která tu vystoupila ve své kariéře už popáté. A tento rok dokonce zasedla na prestižním místě v mezinárodní porotě, která vyhlásila vítěze festivalu, konajícího se ve slavné »lesní opeře« už od roku 1961!

„To já jsem tady potřetí,“ kontroval Gott, jehož na každém kroku pronásledovali fanoušci. A nenechali ho vydechnout, ani když se coby divák vydal poslechnout si v sobotu večer sira Eltona Johna! S ním se však nestárnoucí český slavík nakonec minul, Elton totiž po převzetí ceny z rukou polského exprezidenta Lecha Walesy zmizel v zákulisí.

Neděle se už nesla zcela ve znamení koncertu, jehož hlavními hvězdami byli Karel a Helena. A zatímco Karel nedělní koncert »načínal«, Heleně patřilo celé finále! Diváky pořádně rozparádila Lady Carneval i Elvisovy ploužáky a Helenin legendární Malovaný džbánek je doslova uvedl do extáze!

Více o včerejším vystoupení Karla a Heleny v polských Sopotech už zítra v Aha!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.