Manželka Petra Štěpánka v Bohnicích - Pavilon 29: Tady se léčí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Manželka Petra Štěpánka v Bohnicích - Pavilon 29: Tady se léčí

V pavilonu 29 bohnické léčebny se léčí i Vlasta Janečková.
V pavilonu 29 bohnické léčebny se léčí i Vlasta Janečková. (Aha! – Marek Pátek, Martin Hykl, Mária Rušinová, Karel Kopáč)

Více než měsíc je manželka herce Petra Štěpánka (62) Vlasta Janečková (75), která se údajně pokusila o sebevraždu, hospitalizována v psychiatrické léčebně v pražských Bohnicích. Až nyní se ale její stav začal konečně zlepšovat a paní Vlastě se pomalu ale jistě vrací chuť do života.

„Manžel s dcerou ji pravidelně navštěvují. Nikdo jiný k ní ale nesmí, jenom s výslovným souhlasem rodiny. Paní Janečkové se daří dobře, její stav se lepší, ale o tom, kdy se vrátí domů, je ještě předčasné mluvit,“ potvrdil deníku Aha! zdroj z uzavřeného oddělení pavilonu s číslem 29, kde se Janečková aktuálně léčí. Pavilon je určený pro rehabilitaci a resocializaci pacientů ve věku nad 65 let.

„Naši pacienti mají pravidelný denní režim, který je nutné dodržovat. To je jedna z důležitých součástí léčby a jejich návratu do běžného života,“ potvrzují ošetřující lékaři. Den paní Vlasty začíná mezi sedmou a půl osmou hodinou ranní. Po snídani dostane pravidelnou dávku léků a následuje skupinová psychoterapie.

„Po obědě mají pacienti klidový režim, který střídá další terapeutické sezení nebo různá cvičení. V odpoledních hodinách je často navštěvuje rodina, chodí se na procházky, naši klienti se věnují svým zálibám,“ svěřil nám zdroj z léčebny. Pacienti se znovu sejdou u večeře, po níž dostanou léky, a pak se většina z nich přesouvá k televizi nebo na pokoj. A zábava ve volném čase?

„Největším hitem jsou seriály, hlavně pak Ordinace v růžové zahradě,“ potvrzuje zdroj. Těžko říct, jestli ji ale sleduje i paní Vlasta. Proslýchá se totiž, že vztahy jejího manžela, který v oblíbeném seriálu hraje, s kolegyní Zlatou Adamovskou (51) jsou víc než přátelské...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.