Iveta Bartošová (44): Jak probíhalo její poslední sbohem Pomejemu! Rozvedena za 19 minut! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Iveta Bartošová (44): Jak probíhalo její poslední sbohem Pomejemu! Rozvedena za 19 minut!

„Nefoťte mě, bolí mě oči,“ prosila Iveta fotografy. Tvářila se zkroušeně. Dva ztracené manželské roky s Jiřím Pomejem ji přece jen zamrzely.
„Nefoťte mě, bolí mě oči,“ prosila Iveta fotografy. Tvářila se zkroušeně. Dva ztracené manželské roky s Jiřím Pomejem ji přece jen zamrzely. (Aha! – David Kundrát, Martin Hykl, Marek Pátek, Alexandr Malachovský)

Přesně 773 dní trvající manželství Ivety Bartošové (44) a padlého producenta Jiřího Pomejeho (45) se včera krátce před půl čtvrtou odpoledne stalo minulostí. A i když Pomeje strašil, že bude ženě dělat problémy a soud protahovat, on i jeho dnes již bývalá žena se hned na místě vzdali odvolání. Ještě před vyhlášením rozsudku však v Ivetině uslzené tváři bylo možné vyčíst smutek a zoufalství. V duchu se naposled loučila se svým chotěm. „Vzpomínala jsem na to, co mi manželství přineslo,“ svěřila se nám.

Do budovy Obvodního soudu pro Prahu 10 vstoupila Iveta až pár minut poté, co měl oficiálně soud začít. Obklopila ji tlupa ochránců, kteří měli za úkol držet od ní dav čekajících novinářů dál. „Dobrý den,“ pozdravila Iveta soudní stráž a sundala si sluneční brýle, které měly zakrýt stoupající nervozitu.

„Rozvod byl z mé hlavy, a tak jsem se na něj psychicky připravila. Jenže přece jen jde o oficiální ukončení vztahu, který trval téměř tři roky života, z toho dva jsme byli manželé. Takže se nikdo nemůže divit, že to není pro mě nejlehčí,“ vysvětlila deníku Aha! ještě před soudem.

Do soudní síně pak vstupovala pouze se svou obhájkyní, následoval je Pomejeho právník Michal Vondráček. Sám Pomeje nedorazil. „Jirka nechtěl, aby se jejich rozvod změnil v mediální frašku. Proto raději nedorazil a rozhodl se, že bude mlčet,“ vysvětloval Vondráček. Nikdo další se do soudní síně nedostal.

I když Bartošová přišla pozdě, soudkyně se na ni nezlobila a byla k ní vstřícná. „Ivetu jsme omluvili s ohledem na ucpanou Prahu. Soudkyně to přijala s pochopením. Přečetl se návrh rozvodu, z obou stran doložily důkazy a už se šlo ven čekat na vyhlášení rozsudku,“ prozradil zdroj ze soudní síně. Během přestávky Iveta v obležení »goril« a fotografů sjela výtahem do přízemí. Když zahlédla novináře, nechala se vyvézt zpátky.

V tu chvíli její stres dosáhl vrcholu. „Přestaňte mě, prosím, alespoň na chvíli fotit. Vždyť oslepnu,“ žádala muže s fotoaparáty. Pak se uzavřela do sebe a několik minut zadumaně přemýšlela. Oči se jí zaleskly a zalily je přívaly slz. „To je od štěstí,“ komentovala to Bartošová.

V 15.21 hlas z amplionu Ivetu opět pozval do jednací síně. A za tři minuty bylo po všem. „Povedlo se, už jsem volná,“ řekla nám s Iveta. Pak s partou ostrých hochů vyrazila z budovy a autem, které parkovalo na chodníku u autobusové zastávky, vyrazila vstříc svobodnému životu.

Může Pomeje vídat Artura? Důležité otázky a odpovědi o rozvodu

PROČ SE TI DVA ROZVEDLI?

Bartošová to ofi ciálně tají, do žádosti o rozvod ale prý uvedla, že pravým důvodem je rozdílnost povah. Původní spekulace o tom, že se chce rozvést kvůli tomu, že s manželem měla naposled intimní styk už v lednu, se nepotvrdily.

JAK SE VYROVNAJÍ MAJETKOVĚ?

„K žádnému majetkovému vypořádání není důvod. Manželé měli podepsanou předmanželskou smlouvu,“ říká Ivetina právnička JUDr. Ivana Kejmarová. Podle smlouvy měl Pomeje odejít v případě rozluky doslova s »holým zadkem«.

BUDE POMEJE SMĚT VÍDAT ARTURA?

To není vůbec jisté. Vzhledem k tomu, že Iveta Pomejeho už nechce nikdy vidět, nezdá se to pravděpodobné. „Artur není společným dítětem bývalých manželů. A u soudu pan Pomeje o styk s ním nežádal,“ tvrdí advokátka.

KDE TEĎ BUDE POMEJE BYDLET?

Jiří Pomeje nemá na trvalý pobyt u exmanželky nárok. Ivetě Bartošové stačí, aby ho odhlásila na radnici, nemusí mu dávat náhradu. Pomeje nyní bydlí v pronajatém bytě, kamarád Pavel Pásek mu slíbil, že mu časem pořídí jeho vlastní.

VDÁ SE JEŠTĚ NĚKDY IVETA?

Iveta Bartošová si velkou »princeznovskou« svatbu alespoň jednou v životě přála zažít. To jí Pomeje splnil. Po vztahu s ním se ale do dalšího vztahu, natož sňatku, nechce hnát. „Jednou to stačilo,“ vyjádřila se.

Čtěte také:

Iveta Bartošová: Jirka mi napsal, že mě miluje!

Nepřehlédněte, že zítra od 14 hodin je chat s Ivetou Bartošovou na AhaOnline.cz. Více ZDE



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.