František Němec: Těžká cukrovka! Píchá si injekce i na place! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

František Němec: Těžká cukrovka! Píchá si injekce i na place!

František Němec
František Němec (ČTK)

Velké bolesti, obtížná chůze a každodenní dávky podkožních injekcí. To je smutná realita současných dní herce Františka Němce (67). Němec, který se proslavil filmy Jak dostat tatínka do polepšovny nebo Jak vytrhnout velrybě stoličku, totiž trpí těžkou cukrovkou!

Návaly únavy, dávkované jídlo a každodenní boj o život. I přesto všechno na sobě člen činohry Národního divadla František Němec nedá nic znát. Nejinak tomu bylo během natáčení pohádky Zdeňka Trošky Čertova nevěsta. Nebýt unavené chůze a pohublého obličeje bravurního herce, nikdo by nic netušil.

„Ano, František trpí cukrovkou. Na jeho výkonu se to ale neprojevilo. Je to opravdový profesionál a mistr svého oboru,“ odpověděl na náš přímý dotaz Troška, který si spolupráci s Němcem nemůže vynachválit. „Říkal mi, že musí jíst pravidelně a po částech, aby se jeho tělo neunavilo,“ dodal režisér nejúspěšnějších českých pohádek a komedií.

Hercovi přátelé jsou ale z jeho stavu zděšeni. „Za poslední roky strašně zhubl. Jeho ojedinělé charisma mu zůstalo, ale už se na divadelních prknech nepohybuje tak ladně jako před několika lety. Jeho zdravotní stav se rapidně zhoršil,“ svěřil se deníku Aha! jeden z jeho kolegů z divadla.

A nezhoršil se údajně jen zdravotní stav, ale jeho momentální situace se odrazila i na jeho psychice. „Vyhýbá se společnosti. Když nikam nemusí, zůstává doma. Aby se neunavil,“ vysvětluje jeho blízký kamarád. Jen jednu akci si nikdy nenechá ujít, a to každoroční pochod proti diabetu, jehož se několikrát stal i patronem.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.