Vrchní z oblíbených hospůdek Martina Štěpánka: Poslední dobou jako by to nebyl on! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vrchní z oblíbených hospůdek Martina Štěpánka: Poslední dobou jako by to nebyl on!

 (Aha! – Martin Pekárek)

Martin Štěpánek byl přítelem alkoholu, a tak není divu, že v hospůdkách v okolí bydliště na pražských Vinohradech nebyl neznámý. Sedával většinou přímo u výčepu nebo na baru a hostinští na něho mají jen ty nejlepší vzpomínky. V poslední době ale působil zasmušile a byl jiný než dříve.

U tří prasátek: Byl zaraženější!

Jeho oblíbeným zastavením byla restaurace U tří prasátek, kde ho naposledy viděli zhruba před čtrnácti dny. „Většinou si dával pivo nebo becherovku a sedával přímo u baru. Když tu byl naposledy, zdál se nám takový zaraženější, nebyl to zkrátka ten Martin Štěpánek, jakého jsme znali dřív,“ říká šéf restaurace Josef Kynzl.

Restaurace Na křižovatce: Chodil k nám stále méně!

Další hospoda, která patřila do »rajonu« Martina Štěpánka, je restaurace Na křižovatce. „V poslední době k nám už tolik nechodil, a když přišel, dával si pivo. Nepřeháněl to, maximálně to byly tři. Dříve sem chodil častěji, občas i s hercem Václavem Sloupem,“ vzpomíná výčepní Tomáš Blahník.

Pivárna Na křižovatce: Naposledy pil nealko pivo!

K restauraci Na křižovatce patří ještě »pivárna« stejnojmenného názvu, kam oblíbený herec chodil ještě častěji. Také tady měl místo přímo u výčepního pultu. „Dával si pivo, někdy vodku či becherovku. V poslední době však často pil nealkoholické pivo,“ popisuje hercovy chutě výčepní Jarda Horáček.

Bistro Fipa: Chodil v loveckém obleku!

Nejblíže, přímo přes ulici, měl Štěpánek bistro Fipa. „Dříve tu býval častým hostem, ale za posledních pět měsíců, co zde pracuji, tu byl jednou,“ říká výčepní Tonda.

Jeho slova potvrzuje i místní štamgast. „Byl to velmi slušný člověk, pozdravil mě dříve, než jsem stačil vůbec otevřít pusu. A co já si pamatuji, v poslední době pil většinou nealkoholické pivo. Občas si dal taky panáka nebo si vzal domů plzeňské. Často chodil do nedalekého železářství, kde kupoval různé nářadí a materiál. Myslím, že to musel být domácí kutil. Hodně také chodil v loveckém obleku,“ dodává.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.