Bývalý poslanec Vlastimil Tlustý: Vlastní luxusní hotel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Bývalý poslanec Vlastimil Tlustý: Vlastní luxusní hotel!

Exposlanec Tlustý u Lipna rád houbaří. Má teď kam jezdit.
Exposlanec Tlustý u Lipna rád houbaří. Má teď kam jezdit. (pro Aha! – Marek Hofman, Martin Pekárek, ara)

Exposlanec za ODS Vlastimil Tlustý prý neví, co říká. Tvrdí to o něm jeho dcera Jana. Když se totiž média začala zajímat o vlastníky luxusního hotelu Svatý Tomáš u Lipna, nebyla se rodina Tlustých schopna dohodnout, zda dceři část podílu na budově patří, nebo ne.

Už před šesti lety lidé ze Svatého Tomáše věděli, že v okolí tehdejší poslanec za ODS Tlustý skupuje pozemky a zájem má i o památkově chráněnou hájenku, nynější hotel. A konečně loni koupila firma Val Real, ve které figuruje otec, manželka a dcera Tlustého, většinový podíl v luxusně zrekonstruovaném hotelu Svatý Tomáš.

Firma s anonymními akcionáři nabyla už za Tlustého politické kariéry několik nemovitostí a on nyní poprvé přiznal, že jsou s ní jeho nejbližší příbuzní spojeni. „Hlavním iniciátorem je moje dcera Jana. Rozhodla se podílet na vlastnictví firmy i hotelu,“ řekl Aktuálně.cz Tlustý.

Ačkoli byla hodnota hotelu 20,5 milionu korun, firma spojená s Tlustým zaplatila za 67procentní podíl jen čtyři miliony korun. „Tatínek je dezinformován, nechápu dost dobře, kde získal informaci, že jsem to koupila já. Neměla bych na to,“ řekla Jana Tlustá (25).

Odmítla ale sdělit, kdo je tedy vlastníkem hotelu, ač je v dozorčí radě firmy. Přestože rodina Tlustých tají, komu přesně hotel patří, přímo do hotelu vyrazili na dovolenou i letos. „Paní Tlustá s dcerou tu byly poslední srpnový týden, pan Tlustý sem jezdí nárazově,“ řekl Aha! jeden z místních. Podle něj tu dovolená není nic levného.

Apartmán v hotelu přijde na noc i na 5900 korun. V hotelu je bazén, sauna, solárium i posilovna.

Hotel vznikl přestavbou vyhořelé hájenky.

Noc v luxusním apartmánu stojí necelých šest tisíc.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.