Smutné chvíle pro Matuškovou! Slzy, žluté růže a sklenička na žal! Vdova Olga zazpívala Waldovi do nebe! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Smutné chvíle pro Matuškovou! Slzy, žluté růže a sklenička na žal! Vdova Olga zazpívala Waldovi do nebe!

Olina Matušková zpívala s K.T.O. bandem...
Olina Matušková zpívala s K.T.O. bandem... (Aha! – Alexandr Malachovský, Martin Hykl)

Manželka před rokem zesnulé legendy české populární hudby Waldemara Matušky (†76) Olga (62) se stala hlavní hvězdou narozenin jednoho rádia v pražské Chuchli, které se nesly na vlně pocty Slavíkovi z Madridu.

..

Olga zazpívala s Waldemarovým bandem K.T.O. několik písní, které směřovaly za zpěvákem do nebe. „Zpívala jsem písničku, kterou jsem Waldovi napsala v angličtině You were my star neboli Ty jsi moje hvězda. A také Tálinskej rybník, jeho oblíbenou, a Těch tisíc mil... Měla jsem slzy v očích a bála se, že to neustojím, ale nakonec jsem to snad udržela v přijatelných mezích,“ svěřila se po vystoupení Olga Matušková deníku Aha!

„Bylo to fantastické, tribuny byly zaplněné až pod střechu a prý nebylo ani jedno místo volné. Je vidět, že lidé Waldu opravdu milovali,“ zaslzela Olga. Kromě ní se akce zúčastnili také Jiří Suchý, Jan Vyčítal a další...

...a při zpívání neudržela slzy.

Matuškovi odhalili pomník! Waldemarovi synové zašli na pivo...

Slavnostní odhalení pomníku Waldemara Matušky (†76) proběhlo včera dopoledne na pražském Vyšehradě přesně podle plánu, a to navzdory počáteční nepřízni počasí! „Bylo to pro nás připomenutí rány, která se zdála být zacelená. Pomodlili jsme se a zavzpomínali za přítomnosti kněze, který krásně a citlivě promluvil,“ popsala průběh ceremonie zpěvačka Helena Vondráčková (62), která patří k okruhu Waldových nejbližších.

„Olinka a všichni, kdo ho měli rádi, položili i kytičku, Olina žluté růže. Pak jsme si dali v restauraci na ten žal skleničku, tedy kromě řidičů,“ dodává Vondráčková, která s vdovou po Matuškovi Olinou udržuje těsné kontakty. „Bylo to důstojné. Stálo za to počkat si rok, než byl pomník od Kristiana Kodeta dokončený. Číší z něj úcta a přátelství, jakou k sobě ti dva muži cítili,“ popsala své pocity paní Olinka, která se při aktu setkala i s manželovým prvním synem Miroslavem, s nímž se však zpěvák za svého života nestýkal. „Říkali jsme si, že se musíme sejít a popovídat si. Pozvání do Ameriky k nám platí už od loňského pohřbu, zatím ale nebyl čas. Teď už to snad ale vyjde. Zatím se Mirek potkal s naším synem Waldíkem juniorem, kluci spolu byli na pivu,“ říká Matušková, která tentokrát z Čech zpět na Floridu, kde žije, nespěchá. Domů se vrací až 5. července.

Nechyběla ani kytice růží.

Poklonit se přišli i Kristian Kodet a Karel Štědrý.

Olga Matušková se synem Miroslavem.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.