Jan Šťastný: Ukázali mi lidské vnitřnosti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Jan Šťastný: Ukázali mi lidské vnitřnosti!

Jan Šťastný
Jan Šťastný (TV Nova )

Herec Jan Šťastný (44), který v »nováckém« seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 představuje primáře Dalibora Fryntu, strávil v rámci prohloubení medicínských znalostí dopoledne na operačních sálech motolské nemocnice!

Na chirurgickém oddělení přihlížel laparoskopické operaci žlučníku, na dalším sále byl přítomen operaci loketního kloubu. K možnosti nahlédnout pod pokličku opravdovým lékařům a vidět, co obnáší seriálová profese v praxi, Jan Šťastný dodává: „Měl jsem poprvé možnost vidět laparoskopický zákrok a pro mě jako pro laika to bylo velmi zajímavé nahlédnout do lidských útrob,“ pochvaloval si Šťastný. Podobný zážitek už před časem absolvovala jeho kolegyně Dana Morávková (38) – jen místo žlučníku viděla operaci srdce!

Co je to laparoskopie:

Metoda, při které lékaři zavedou do dutiny břišní tenkou trubičku. Do té se pak zasune kamera a operační nástroj – zákrok je tedy pro pacienta méně drastický než při klasické operaci skalpelem.

Herec měl unikátní možnost přihlížet operaci!

Jan Šťastný se cestou na operační sál musel dezinfikovat.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.