Tajemství filmu Doktor od Jezera hrochů: Stašová přišla o statisíce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tajemství filmu Doktor od Jezera hrochů: Stašová přišla o statisíce!

Simona Stašová se připravila o velký honorář v českém fi lmovém hitu.
Simona Stašová se připravila o velký honorář v českém fi lmovém hitu. (Aha! – Marek Pátek)

Kdyby herečka Simona Stašová (54) věděla, jak úspěšný bude nový fi lm Zdeňka Trošky (56) Doktor od Jezera hrochů, rvala by si vlasy! Odmítla v něm totiž roli. „Původně měla hrát roli Evy Holubové. Nadšeně souhlasila, nakonec ale po přečtení scénáře odmítla,“ zjistil deník Aha! ze štábu.

Jenže Stašová se k filmu nezná: „V žádném případě není pravda, že jsem tam měla hrát nebo že by mě kvůli tomu oslovili. Ani scénář mi nikdo číst nedával. Vždyť by mi roli nabídl sám Troška, známe se,“ přesvědčovala nás paní Simona do telefonu. Jenže režisér dílka podle bestselleru Miroslava Švandrlíka, které má nakročeno na divácký rekord, dokázal, že tu někdo nemluví pravdu. „Nevím, proč tvrdí něco jiného. Byla na kamerovkách, četla scénář. Nakonec mi řekla, že má přes léto moc práce. Roli dostala Eva Holubová,“ sdělil nám Troška s tím, že asi zná pravý důvod současné »stydlivosti« Stašové. „Řekla mi, že by se pro roli pavlačové drbny moc nehodila.“

Jeho slova potvrdil i spoluproducent filmu Pavel Dvořák. „Paní Stašová roli odmítla. Překvapuje mě, že nyní říká takové věci. Vždyť existují záběry z kamerových zkoušek,“ kroutí hlavou.

Všichni jsou ale nakonec rádi, že si roli protivné tchyně Košvancové střihla právě Holubová. A neprodělala na tom! „Holubová točila asi patnáct dní, její honorář se pohyboval kolem patnácti tisíc za den,“ dodal náš zdroj. Holubová si tak přišla na téměř čtvrt milionu. To jí teď může Stašová jen závidět.

Náhradnice Eva Holubová předčila očekávání a stala se jedním z magnetů Troškovy komedie.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.