Nominační večer Českého lva 2009: Budařovi tuhla krev v žilách! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Nominační večer Českého lva 2009: Budařovi tuhla krev v žilách!

„Ať žije český film,“ zpíval loni i letos Jan Budař.
„Ať žije český film,“ zpíval loni i letos Jan Budař. (Aha! – Marek Pátek, ČTK)

Moderátor Jan Budař zasvětil včerejší den přípravám na večerní přímý přenos, kdy byly vyhlášeny nominace fi lmových cen Český lev. A přiznal, že je to opravdový adrenalinový obor odmoderovat takovýto večer. Místy mu dokonce doslova tuhla krev v žilách. „Nedá se nikdy dopředu odhadnout, jak to dopadne. Jestli diváci budou v dobré náladě, jestli jim ji nepokazíte, jestli oni ji nepokazí vám, jestli nevypnou proud nebo jestli nevypnou diváci televizi,“ vysvětlil Budař.

Nominační večer v Lucerně nemoderoval poprvé. „Šel jsem do toho znovu především proto, že se mi letošní koncepce večera zdála zajímavá,“ řekl herec ČTK. Dlouho dopředu věděl, že opět zazpívá svou veselou píseň »Ať žije Český lééév, ať žije český fííílm«, kterou doplnil o další žertovnou sloku. Na jevišti se objevila například Aňa Geislerová, ta předala jediného Českého lva večera, Cenu Magnesie za nejlepší zahraniční film. Dále nechyběli Zuzana Bydžovská a Petr Čtvrtníček ani »blbá blondýna« Iva Pazderková a Ester Kočičková. Akademici posuzovali rekordní počet 34 hraných a 12 dokumentárních titulů. Vyhlašovací večer Českých lvů se uskuteční 6. března tradičně ve Velkém sále Lucerny. Moderátory budou Boleslav Polívka, který je uváděl už několikrát, naposledy loni se svou dcerou Annou, a Pavel Liška. V jeho případě půjde o premiéru.

Moderátor Českého lva Bolek Polívka: Jaké je mít malé děti v šedesáti?

Nominace na Českého lva sice včera vyhlašoval Jan Budař (32), hlavním moderátorem finálového večera ale bude valašský král Bolek Polívka (60), kterého doprovodí Pavel Liška (39). Zatímco se Budař potil v záři reflektorů, Polívka by zaměstnán svými třemi malými dětmi. A pro Nedělní Aha! se snad vůbec poprvé rozpovídal o tom, jaké to je pro šedesátiletého chlapa mít tři malé děti, Mariánku (2), Františka Antonína (3) a Jeníka (6)...

Jaké to je být tatínkem v tomto věku?

„V jakémpak věku? Ne, správně to říkáte. (smích) Ono se říká, že si to člověk víc užije, no tak jo. Asi jo. Nedávno jsem měl ty šedesáté narozeniny a někdo mi přál: »Hlavně zdraví, Bolku.« A já jsem říkal: »Pozdě.«“ (smích)

Jak to myslíte, že pozdě? Vás něco po zdravotní stránce trápí?

„Ne, to já jsem jen tak zažertoval. Protože by se dalo čekat, že mi v mém věku něco bude, ale cítím se skvěle.“

Takže vám nic nebrání si otcovství užívat...

„Užívám si ho samozřejmě, ale mám takovou spodní hladinku toho hučení. (smích) A říkám třeba synkovi: »Chlapče, kolik mi bude, až budeš maturovat?« Ale jak řekla mé nejmladší Mariánce moje kamarádka Alenka z Vizovic, která čas od času jezdí k nám a pomáhá nám s děckama: »Mariánko, ještě si s tátou nějaké to představení zahraješ? To asi ne, co?«“ (smích)

Čím vás děti naposledy rozesmály?

„My jsme minule seděli po obědě kolem stolu a bavili se. Náš nejstarší, šestiletý Jéňa, je nejrychlejší a nenechá ty mladší odpovědět. Tak mu povídám: »Nechej taky odpovědět Františka! Tak Františku, jaká jsou jména tvých sourozenců?« A Frantík radostně zvolal: »Taťka a mamka!«“ (smích)

Na co se vás děti nejčastěji vyptávají? Nebyl jste někdy schopen odpovědět?

„Ptají se, ale mě moc ne. Ony mě šetří, protože vědí, že toho moc nevím. (smích) Já se totiž vždy snažím odpovědět co nejsprávněji, a ony vědí, že to jsou pro mě muka. Třeba vzdálenost Země a Měsíce nevím. Ale vím, kolik se dožívá kůň, kolem pětadvaceti let. Vím pár věcí, co by je mohly zajímat. Třeba něco o psech, celkově o zvířatech.“ (smích)

Bolek Polívka se smíchem říká, že už si toho moc nepamatuje.

 

 

 

 

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.