Zlata Adamovská a Radek John - Jak to u nich vypadalo, když nevěra praskla... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zlata Adamovská a Radek John - Jak to u nich vypadalo, když nevěra praskla...

Zlata Adamovská se po emocionálním rozhovoru pro včerejší vydání deníku Aha! k dalším vyjádřením zdráhá. V pátek raději nevycházela z domu.
Zlata Adamovská se po emocionálním rozhovoru pro včerejší vydání deníku Aha! k dalším vyjádřením zdráhá. V pátek raději nevycházela z domu. (Aha! – David Kundrát, Martin Hykl)

Sám prezident Václav Klaus říká, že některé věci se manželce vysvětlují těžce a že když přecházíte na červenou, musíte počítat s tím, že vás přejede auto. Své o tom od čtvrtka, kdy se provalilo, že už sedm let tají nemanželskou dceru Terezu, ví i publicista a předseda strany Věci veřejné Radek John.

Sám prezident Václav Klaus říká, že některé věci se manželce vysvětlují těžce a že když přecházíte na červenou, musíte počítat s tím, že vás přejede auto. Své o tom od čtvrtka, kdy se provalilo, že už sedm let tají nemanželskou dceru Terezu, ví i publicista a předseda strany Věci veřejné Radek John (55), manžel jedné z nejpopulárnějších českých hereček Zlaty Adamovské (50). Co se u nich dělo v den, kdy to všechno prasklo? S jakou se Zlata doma s Radkem přivítala?

Radek dorazil do vily v Praze-Dejvicích, kterou se Zlatou obývá bezmála pětadvacet let, rovnou ze sídla své strany na pražském Smíchově. Zlata ještě doma nebyla, protože nejdřív celý den natáčela Ordinaci v růžové zahradě a pak hrála v Divadle Ungelt. Zřejmě Radek nechtěl citlivé telefonní hovory řešit ani před svými dětmi Petrem (15) a Bárou (22).

Kolem osmé hodiny totiž vyšel před dům a asi půl hodiny telefonoval ze svého mobilu. Procházel se při tom kolem domu a hovor ho rozpálil natolik, že ani necítil zimu. V Praze totiž bylo hluboko pod nulou a Radek nebyl moc oblečený.

Sama Zlata přijela taxíkem až krátce před jedenáctou večer. Vešla rovnou do domu, kde v obýváku krátce poté zatáhla závěsy. A začala velmi zásadní debata... Jak probíhala? Lítaly talíře?

„Zlata není zhroucená, nezuří, neslibuje mi pomstu. Naopak říká, že se mi rozhodně nechce mstít,“ tvrdí John, jehož nemanželskou dceru odhalil deník Aha!. „Zatímco hrála, já byl se synem Petrem na večeři u přátel, kteří bydlí pět set metrů od nás. Když jsme se po desáté večer všichni sešli doma, otevřel jsem výjimečnou láhev vína a v klidu jsme řešili, co uděláme v budoucích dnech,“ popsal večer novopečený politik. „Mne samozřejmě velmi mrzí, že jsem Zlatu a děti vystavil velkému mediálnímu tlaku. O to víc oceňuji, že jsme přesto schopni řešit věci konstruktivně. To řešení je rozvod a přátelská dohoda o tom, že se budu moci nadále starat o děti,“ dodává John.

O problémech v jejich manželství se spekuluje již dlouho. Teprve teď, po našem odhalení, se začal lámat chléb. Přestože ještě během loňských spekulací oba tvrdili, že si ve vztahu poskytují volnost, Adamovská podle Johna netušila, že ta volnost je až taková, aby z ní vzniklo nemanželské dítě... Co na vše říká matka Johnovy tajné dcery Terezky, pražská podnikatelka, dovážející do Čech argentinské víno? Nechce se k ničemu vyjadřovat. A protože se nejedná o osobu veřejně činnou, rozhodl se deník Aha! její jméno nezveřejňovat.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete
Vila, byty, vinný sklípek... Už vědí, jak si rozdělí majetek!

Kliknutím zvětšeteVila v Praze-Dejvicích, byty v Praze-Bubenči, vinný sklípek na Moravě. Majetek za desítky milionů korun. V chystaném rozvodu herečky Zlaty Adamovské (50) a Radka Johna (55) jedna u nejsledovanějších položek. Popere se o něj pár, čtvrtstoletí považovaný za vzor nerozdělitelného manželství? Bude si podvedená Zlata diktovat podmínky? Prý už je majetek rozdělen!

Osud vily v Dejvicích, kde manželé žijí (Radek už má těsně před stěhováním do svého nového bytu v Radlicích), byl jasný od začátku. Dům pochází od Zlatiných rodičů a už během rok starých otazníků nad pevností jejich svazku John část vily, která byla napsaná na něj, převedl na Adamovskou. Společné prostory v domě, který obývá ještě druhá rodina, tak zůstanou Zlatě. Ale co bude s byty a sklípkem?

„Dohodli jsme se, že majetek rozdělíme tak, aby se nikdo necítil ošizen. Já samozřejmě budu respektovat představu své manželky, jak konkrétně by rozdělení nemovitostí mělo vypadat,“ prozradil deníku Aha! John. Z toho vyplývá, že si sype popel na hlavu a ženě nechce dělat další problémy.

„Myslím, že je velmi rozumné. Zlata například říká, že vinný sklep v Mikulově zůstane v mém vlastnictví. Samozřejmě do něj i nadále budou moci jezdit jak moje děti, tak i ona. Shodujeme se prostě, že rozhodně nezahájíme žádnou bitvu o majetek, protože není v našich životech tím nejpodstatnějším,“ krčí rameny John.

Dva pražské byty jsou pak přichystané pro jejich dvě společné děti – Báru (22) a Petra (15).

John se nezříká ani odpovědnosti za ně, ani za nemanželskou Terezku, přestože na tu nikdy alimenty neplatil. „Maminka mé dcery Terezky od počátku odmítala možnost, že bych na Terezku platil alimenty. Chtěla si uchovat nezávislost. To mi ovšem nebrání kupovat pro Terezku cokoliv, co považuji za užitečné, a podporovat ji tak v jejím rozvoji. Rozhodně se snažím, aby pokud možno netrpěla tím, že žije v neúplné rodině,“ dodává předseda strany Věci veřejné.

Sama Zlata na manželovi rozhodně nebyla nikdy finančně závislá. Díky seriálu Ordinace v růžové zahradě patří k nejlépe placeným herečkám v Česku, a je i čilou podnikatelkou. Je totiž společnicí třeba kliniky plastické chirurgie Laser Esthetic a s režisérem Viktorem Polesným vlastní produkční společnost Victoria film.

A John? Coby politik se určitě neztratí...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.