Libuše Šafránková: Skrývá se před světem, proč?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Libuše Šafránková: Skrývá se před světem, proč?!

Libuška Šafránková tvoří s Josefem Abrhámem navenek harmonický pár.
Libuška Šafránková tvoří s Josefem Abrhámem navenek harmonický pár.

Herečka Libuše Šafránková (56), nezapomenutelná pohádková Popelka, už jen zřídkakdy vyjde z bytu. Proč?!

Ačkoliv si minulý rok odnesla z Vinohradského divadla Šafránková ocenění »Hvězda mého srdce« a mohla by si slávy užívat naplno, málokdy vůbec vyjde z bytu. „Myslíte si, že někoho zajímám?“ reaguje příliš skromně na jakoukoliv pracovní nabídku. Stejně tak reaguje i na billboardy, kde zdobí obal DVD pohádky Tři oříšky pro Popelku. „Mám z těch billboardů psychickou újmu, když se na ně denně musím dívat,“ Svěřila se pro časopis Pestrý svět.

A co za tím vězí? Podle psychiatra Jana Cimického se může jednat o psychickou poruchu, takzvanou thanofobii, nebo-li strach ze smrti, jak v časopise vysvětluje. Ta se projevuje se úzkostmi, panickými stavy i paranoidním představám.

Příčinou ale prý může být i její manžel Josef Abrhám (70). V divadelních kuloárech se šušká, že je to především on, kdo se těžko vyrovnává se stářím a svoji nevraživost pak přenáší v hysterických scénách na svoji ženu. „Záviděl jí i tu cenu Hvězda mého srdce, on v té anketě skončil totiž poslední a nesl to fakt těžko,“ přikyvuje i jedna z Abrahámových kolegyň.

Ačkoliv je Šafránková v nejlepším věku, stala se, ať už dobrovolně nebo vinou svého manžela, babičkou vnoučat Toníka a Josífka na plný úvazek. Tuto roli ale prý zvládá opravdu na výbornou. „Je skvělá babička,“ chválí jí snacha Denisa.

Foto Martin Hykl

(iec)

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.