Režisér Sněženek a machrů Karel Smyczek: Kvůli rakovině nemůžu jíst! Krmí mě hadičkami! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Režisér Sněženek a machrů Karel Smyczek: Kvůli rakovině nemůžu jíst! Krmí mě hadičkami!

Karel Smyczek
Karel Smyczek (Aha! – Martin Přibyl, Bontonfilm, Falcon)

Nemůže jíst, pít a obličej má strašně nateklý! Následky rakoviny krku, kvůli které mu lékaři odebrali i kus jazyka, dál pronásledují režiséra Karla Smyczka (59)! Muž, který natočil v roce 1982 dnes již kultovní snímek Sněženky a machři (včera večer ho vysílala televize Nova), je z toho pěkně otrávený. „Prožívám hodně blbé období. Už skoro vůbec nemohu mluvit a mám i další potíže,“ říká Smyczek.

„Po ozařování mám nateklou pusu a strašně to zapáchá. Nemohu pracovat, pravidelně chodím do nemocnice na výživy, protože po ozařování, které probíhalo dennodenně po dobu jednoho měsíce, nemohu jíst ani pít. Proto je třeba, aby mi lékaři kapačkami pomohli s regenerací,“ svěřil se deníku Aha! fenomenální režisér.

Na nemoc, o které deník Aha! před nedávnem informoval jako první, přišel režisér jen náhodou.

„Všiml jsem si, že začínám rapidně hubnout. Přičítal jsem to nejdřív stresu, ale pak jsem absolvoval sérii vyšetření. Nakonec mě šoupli do tunelu (vyšetření se říká počítačová tomografie – pozn. red.), a doktoři měli jasno. Okamžitě jsem šel na operaci,“ vypráví režisér, který je krátce po zákroku, při kterém mu mimo jiné odebrali kus jazyka. „Nemám u sebe lékařskou zprávu a nechci být nepřesný. Jestli to byly uzliny nebo slinné žlázy, z hlavy nevím. Prostě jde o rakovinu krku,“ dodává bývalý silný kuřák, který uznává, že si nádor způsobil nezdravým způsobem života. A jak vidí své šance na kompletní uzdravení? Nebojí se, že nemoc udeří znovu? „Takové otázky si nepokládám. To jde mimo mě. Jen doufám, že už od toho mám pokoj,“ přijímá s pokorou osud legendární filmař Karel Smyczek. Ten sice natočil první díl Sněženek a machrů, jejich pokračování z roku 2007, jež dnes běží od osmi večer v TV Nova, se ale ujal Viktor Tauš.

Co Smyczkovi přejí »jeho« herci? Rejžo, držte se!

Jan Antonín Duchoslav (44)
„Panu Smyczkovi přeji brzké uzdravení. Prý je to na dobré cestě. Jako divák se navíc těším na další jeho krásné filmy, minimálně stejně tak dobré, jako byly první Sněženky. On je člověk, který mě objevil, takže mu vděčím za svou kariéru. Netlačil na nás, nechal nás hrát podle svého a díky tomu z nás mladých vymáčkl to nejlepší, co v nás bylo.“

Michal Suchánek (44)
„O jeho zdraví bych se nerad veřejně bavil, ale co se týče Sněženek, tehdy mi velmi pomohl. Sice jsem už hrál ve filmu Jen si tak trochu písknout a v pár snímcích jsem byl za maskota, ale tohle byla opravdu velká příležitost a pan Smyczek byl pro mě naprosto zásadním režisérem.“

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.