Sestřičky Jeníková, Bittnerová a spol. - Učily se masírovat srdce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Sestřičky Jeníková, Bittnerová a spol. - Učily se masírovat srdce!

Sestřičky z Ordinace v růžové zahradě v akci. Zleva Sandra Nováková, Miluše Bittnerová, Lenka Zahradnická, Veronika Jeníková a Kristýna Janáčková.
Sestřičky z Ordinace v růžové zahradě v akci. Zleva Sandra Nováková, Miluše Bittnerová, Lenka Zahradnická, Veronika Jeníková a Kristýna Janáčková. (TV Nova)

05:00 - Herecké hvězdy »nováckého« seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 Veronika Jeníková, Miluše Bittnerová, Lenka Zahradnická, Kristýna Janáčková a Sandra Nováková neberou svou roli sestřiček na lehkou váhu a rozhodly se, že si své znalosti o poskytování první pomoci, které by zdravotní sestra měla mít, prověří!

Herecké hvězdy »nováckého« seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 Veronika Jeníková, Miluše Bittnerová, Lenka Zahradnická, Kristýna Janáčková a Sandra Nováková neberou svou roli sestřiček na lehkou váhu a rozhodly se, že si své znalosti o poskytování první pomoci, které by zdravotní sestra měla mít, prověří!

V rámci zdokonalení svých znalostí o poskytování první pomoci, kterou jejich seriálové postavy ovládají, se rozhodly sestřičky z Ordinace strávit odpoledne na odborném školení v nemocnici Motol. Vyslechly si přednášku lékaře resuscitačního oddělení pro dospělé, který je seznámil s nejrůznějšími příčinami nehod a úrazů, při nichž je třeba zajistit první pomoc.

A po teoretické části přišla na řadu praxe! Herečky měly možnost na vlastní kůži vyzkoušet si masáž srdce či umělé dýchání z úst do úst, a to na speciální figuríně připojené k počítači a reagující na kvalitu prováděného výkonu. „Bylo to pro mne velmi poučné, a to nejen jako pro sestřičku Vendulku. Ale upřímně, doufám, že se do situace, kdy bych musela ve skutečnosti raněného resuscitovat, nedostanu. Člověk totiž neví, jestli by byl schopen zachovat chladnou hlavu a vše nepoplést,“ svěřila se s dojmy třeba Veronika Jeníková.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.