Simpsonovi se stěhují na Primu! Nastala válka o dabéry! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Simpsonovi se stěhují na Primu! Nastala válka o dabéry!

Rodinka Simpsonů se stěhuje na Primu. Zabije to osud seriálu v Česku?
Rodinka Simpsonů se stěhuje na Primu. Zabije to osud seriálu v Česku? (Česká Televize, ara)

05:00 – Česká televize přišla o jeden z největších klenotů svého programu, americký seriál Simpsonovi! Nové příběhy kreslených postaviček z města Springfield po téměř sedmnácti letech působení na veřejnoprávních obrazovkách zakoupila televize Prima. Jenže!

Česká televize přišla o jeden z největších klenotů svého programu, americký seriál Simpsonovi! Nové příběhy kreslených postaviček z města Springfield po téměř sedmnácti letech působení na veřejnoprávních obrazovkách zakoupila televize Prima. Jenže! Už teď se šušká o tom, že ne všichni dabující herci budou ochotni přestoupit na komerční stanici!

„V České televizi nám nedávno řekli, že dabujeme poslední díly a pak se seriál přestěhuje jinam. Mně to může být jedno, jen budu jezdit dabovat na jiné místo, ale veřejnoprávní stanice přišla o výborný seriál. A kdyby se Prima nedohodla se všemi dabéry hlavních postav, seriál to v Česku dost poškodí. Diváci dodnes nerozdýchali, že Homera místo Vlastíka Bedrny mluví Vlastimil Zavřel, další změny by byly ještě víc ke škodě. Procestovala jsem celý svět a musím říct, že náš dabing v původním složení je hned po originálu nejlepší,“ smutní Helena Štáchová, jež propůjčuje hlas malé Líze.

Mluvčí Primy Jana Kocová odmítla převzetí seriálu potvrdit ani nějak komentovat. Ví se ale, že stanice se v současnosti snaží kontaktovat kvůli spolupráci jednotlivé dabéry. Mezi ně patří i Martin Dejdar (Bart Simpson) nebo Jiří Lábus (Marge Simpsonová). „Každý bude žádat vyšší honorář, a protože Prima původní dabéry potřebuje, může jít o velké peníze,“ konstatuje jeden ze známých dabérů, který ale varuje, že pokud si někdo z nich postaví hlavu příliš, může to seriál v Česku nadobro potopit.

Kdo koho ze slavných mluví?

Kliknutím zvětšeteRenée Zellweger, Peter Falk alias inspektor Columbo, Muf Supermuf z Hřiště 7 a Leonardo DiCaprio navštívili Divadlo U hasičů! Diváci jen žasli, jak vypadají ti, kteří slavným hollywoodským tvářím i pohádkovým figurkám propůjčují hlas! Dabéři se totiž účastnili natáčení rozhlasového pořadu Aleše Cibulky Tobogan a mluvili také o tom, jaká nuda je dabovat sex. „S Martinou Hudečkovou jsme v jednom seriálu tvořili manželskou dvojici. Došlo ke kruté hádce a pak k milostnému usmíření. Ale my zažili intimnosti jen na dálku, protože já svoje repliky namlouval až čtyři dny po ní,“ bavil obecenstvo Michal Jagelka, jinak přítel moderátora Cibulky. Historky mistrů dabingu bude vysílat už tuto sobotu 19. 9. od 11 hodin ČRo 2 Praha.

15.9.2009

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.