Dcera Petra Novotného ze Salvadoru: Střílejí tu na policajty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Dcera Petra Novotného ze Salvadoru: Střílejí tu na policajty!

„Nyní si užívám léto v Salvadoru.“
„Nyní si užívám léto v Salvadoru.“

EL SALVADOR – „Je to tady úžasnýýýý!“ křičela nadšeně do telefonu Lenka Novotná (24), dcera baviče Petra Novotného (58), když jsme jí zavolali do hlavního města Salvadoru El Salvadoru, kde už přes měsíc pobývá!


Kliknutím zvětšete„Tady se toho tolik děje, že ani nevím, co bych vám hned teď řekla. Cestuju jako blázen a pořád nutím své nové přátele jezdit po všech čertech. Už jsem tady toho viděla víc než většina místních,“ přiznala Lenka. A jak řekla, občas se i bojí. Kliknutím zvětšeteZvlášť poté, co rozzuření studenti zastřelili šest policajtů!

„Byla jsem pár dní v Guatemale v městečku Antiqua a nemám slov, jak je tam krásně. Dokonalá příroda a spousta starých staveb zničených zemětřesením. Až za mnou přijede moje drahá polovička, musíme tam znova,“ přiznala deníku Aha! Lenka, která se v Salvadoru zdokonaluje ve španělštině, ze které bude dělat za rok státnice.
„V Guatemale je trochu bezpečněji než tady, protože je tam v ulicích více turistů i policajtů. Pořád je to ale dobrodružství, jezdit tady v autobusech nebo chodit po ulici. Zítra se chystám do Nikaraguy,“ plánovala si Lenka, která byla včera u zubaře. „Příští týden musím znova, protože mám nějakou infekci v dásni,“ dodala. V Salvadoru nyní začíná období dešťů. Kliknutím zvětšete„Prší každý večer a někdy i celou noc. Začnou se zaplavovat silnice a menší města podél řek. Přes den je ale stále kolem pětatřiceti stupňů,“ popsala nám bavičova dcera místní počasí. Pokud to jen trochu jde, snaží se stále cestovat.
Kliknutím zvětšete„Před dvěma týdny tady v San Salvadoru bylo trochu veselo, došlo totiž ke zdražení benzinu a kukuřice. Vláda před pár měsíci slíbila, že k tomu nedojde. Skupinka asi stovky studentů se zabarikádovala na protest v budově státní univerzity a stříleli do policajtů. Nakonec z toho bylo šest mrtvých. Policajti jim tam hodili slzný plyn, létaly tu helikoptéry a nesměli jsme vycházet. Zkrátka veselo. Teď už je to v pohodě a ten, co střílel, je ve vězení. Přesto se snažím do centra hlavního města moc nechodit, protože to je nejvíc nebezpečné místo v zemi. Zlatá Praha!“ míní Lenka.


Autor: Miroslav Graclík
Foto pro Aha!: Lenka Novotná, Tomáš Pánek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.