Swayzeho boj s rakovinou: Přibral a rostou mu i vlasy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Swayzeho boj s rakovinou: Přibral a rostou mu i vlasy!

 (Profimedia.cz)

LOS ANGELES (pk) – Americký herec Patrick Swayze (56, Hříšný tanec) si v boji se zákeřnou rakovinou vede nad všechna očekávání dobře. Loni v lednu mu dávali jen pár týdnů života, letos v březnu už i lékaři řekli, že je konec, aby se rozloučil s rodinou. Jenže Swayze stále žije! Ba co víc – přibírá nyní na váze, rostou mu opět vlasy a cítí se mnohem lépe. A všichni se shodují: Takhle dobře už dlouho nevypadal.

Swayzemu byla rakovina slinivky břišní diagnostikována loni v lednu. Po chemoterapii vypadal strašně. Propadlé tváře, tělo vyhublé na kost (47 kg), to vše naznačovalo brzký konec. Pak se přidal i zápal plic a podle spekulací i rakovina plic. Jenže teď… Obličej se opět začal zakulacovat, vlasy pomalu dorůstají, Swayze prostě budí dojem uzdravujícího se pacienta!

Podle odborníků jde o důsledek nové formy léčby přístrojem CyberKnife (kybernetický nůž). Ten se během chemoterapie dostane i na místa, kterých nelze dosáhnout operativně. Stovky dávek radiace pak zničí rakovinové bujení v místech, která jsou chirurgům nedostupná. Minulý týden ohlásili britští lékaři, že stejnou léčbu podstoupil úspěšně 62letý pacient. Metodu současně označili za skvělou naději pro všechny nemocné…

Swayze je bojovník a se smrtí se pere ze všech sil. Jen s jedním se porvat nedovede. Navzdory diagnóze stále kouří, čímž dohání lékaře i své blízké k zoufalství. Pouze snížil denní počet vykouřených cigaret ze 60 na třicet…

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.