Herec Oldřich Vlach (68): Chtěl se zabít! - Ochrnul a... Chtěl skočit z okna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Herec Oldřich Vlach (68): Chtěl se zabít! - Ochrnul a... Chtěl skočit z okna!

Oldřich Vlach s manželkou, díky jejíž pomoci a podpoře utekl hrobníkovi z lopaty.
Oldřich Vlach s manželkou, díky jejíž pomoci a podpoře utekl hrobníkovi z lopaty.

PRAHA – Herec Oldřich Vlach, jehož tvář teď v pátek večer téměř dva miliony diváků sledovaly v České televizi v seriálu Dobrodružství kriminalistiky, oslavil ten den 68. narozeniny! Není to však tak dlouho, co se bál, že se jich vůbec nedožije. Poté, co kvůli krční páteři načas ochrnul, mu zůstaly trvalé následky.


Zpověď z hranice mezi životem a smrtí

● Byl na smrt nemocný
● Dvě operace
● Ztratil cit v ruce a kulhá

„Malinko pajdám na pravou nohu a nemám moc cit v ruce,“ přiznává Vlach s tím, že byly i okamžiky, kdy pomýšlel na sebevraždu!

Před lety prožíval nejtěžší chvíle svého života. „Kvůli krční páteři jsem byl na smrt nemocný, ochrnutý, a vypadalo to, že v lepším případě skončím na vozíku. Kdybych mohl dolézt k oknu, tak skočím,“ svěřil se Vlach.

„Najednou jsem se ocitl v situaci, kdy si musíte o všechno říct a musí vás krmit. Díky péči lékařů, mojí ženy i vlastní ctižádostí jsem se z toho dostal,“ dodal herec, známý třeba jako rostlinář JZD, kterému v kapse vyhořely sirky ve filmu Vesničko má středisková. Kliknutím zvětšeteDo paměti diváků se ale zapsal i seriály Vlak dětství a naděje, Zdivočelá země či Třetí patro.

Loni ale musel herec na další operaci. „Byl jsem operován na bederní páteř, ale to už byla oproti tomu, čím sem si prošel předtím, legrace, jen taková banalita,“ přiznal deníku Aha! Vlach, kterému ale po zdravotních potížích zůstaly následky. „Malinko pajdám na pravou nohu, nemám moc cit v ruce, ale to umím maskovat, protože jsem talentovaný,“ říká herec s nadsázkou a nezapomíná na lidi, kteří mu pomohli. Kliknutím zvětšete„Jsem zavázaný doktoru Martinu Häckelovi a vrchní sestře Martě Želízkové z vojenské nemocnice,“ říká slavný herec, hledící teď na svět novýma očima. Ví, že nejdůležitější je přeci jen to zdraví. Světskou slávu a i ty narozeniny bere s rezervou. „Slavili jsme úplně všedně, v kruhu rodinném. Nic zvláštního. V tomhle věku je to už spíš ostuda,“ směje se Vlach.


Foto Aha! – Marek Pátek, ara

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.