Amfora v Keni: Vondráčková hraje fotbal, Štědrý snědl krokodýla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Amfora v Keni: Vondráčková hraje fotbal, Štědrý snědl krokodýla!

Helena Vondráčková, Karel Štědrý a Česká Miss Iveta Lutovská provedli čestný výkop.
Helena Vondráčková, Karel Štědrý a Česká Miss Iveta Lutovská provedli čestný výkop.

NAIROBI (gra, mac) – Fotbalový tým českých umělců Amfora už dorazil do Nairobi! Pod vedením Petra Salavy si tu oblékla dres třeba Helena Vondráčková (62), která si po zápase společně s Karlem Štědrým, Leškem Semelkou, Janem Čenským a dalšími pochutnala na krokodýlím mase!


Pro Amforu je africká Keňa sedmadvacátou zemí, kde hraje fotbal. Na letišti výpravu přivítala velvyslankyně ČR dr. Gita Fuchsová, a hned poté si krušné chvilky prožili Jan Čenský a Petr Salava. Nedorazila jim totiž zavazadla, a tak si v hotelu půjčili alespoň základní vybavení. „Poprvé se cítím jako bezdomovec,“ smál se Čenský. A pak už se hrál fotbal! Amfora hrála spolu s dalšími šesti keňskými družstvy fotbalový turnaj a dostala se až do finále, kde prohrála na penalty. Celou akci zahajoval Keňský policejní band hymnami obou států, následoval čestný výkop Vondráčkové, Štědrého a Lutovské. „Bylo to užasné odpoledne, na hřišti se i tančilo a zpívalo, hráli afričtí bubeníci, prostě paráda,“ řekl Aha! prezident Amfory Salava s tím, že výprava navštívila i dům autorky románu Vzpomínky na Afriku či restauraci, kde se podávalo lahůdkové krokodýlí maso!

Kliknutím zvětšete


Foto www.hermina.cz

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.