Legendární hlasatel Miloš Frýba - Vážné zdravotní potíže | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Legendární hlasatel Miloš Frýba - Vážné zdravotní potíže

Miloš Frýba v době, kdy zářil na televizních obrazovkách...
Miloš Frýba v době, kdy zářil na televizních obrazovkách... (ČT/Zuzana Kovaříková)

PRAHA – Asi nejslavnější televizní hlasatel všech dob Miloš Frýba (64) promluvil! Muž, který dvacet let hovořil k patnácti milionům diváků v bývalém Československu, prodělal mozkovou mrtvici a není mu zrovna do zpěvu. Situace zašla až tak daleko, že mu zdravotní potíže berou chuť do života!

Asi nejslavnější televizní hlasatel všech dob Miloš Frýba (64) promluvil! Muž, který dvacet let hovořil k patnácti milionům diváků v bývalém Československu, prodělal mozkovou mrtvici a není mu zrovna do zpěvu. Situace zašla až tak daleko, že mu zdravotní potíže berou chuť do života!

„Chtěli byste rozhovor? Nezlobte se, jsem po vážné mozkové mrtvici, mám potíže s mluvením a sotva se hýbu. To fakt nemá cenu,“ řekl nám stručně do telefonu dřívější miláček davů.

Na jeho kamenný výraz ve tváři, hluboký uklidňující hlas, blonďaté vlasy a pomněnkové oči nezapomínají bývalé fanynky dodnes. On už má ale jiné starosti. Kromě mrtvičky se mu ozvalo po vážné autonehodě také staré zranění kolena, absolvoval sérii operací, a i proto si ani jednu ze dvou vnuček neužije tolik, kolik by rád. Potíže se zdravím nikomu na náladě nepřidají, a už vůbec ne muži, který byl celý život zvyklý tvrdě pracovat a pravidelně sportovat a obojího se musel kvůli vážným nemocem vzdát.

Frýba se na obrazovce objevil coby programový hlasatel v roce 1970 a jen pár měsíců po revoluci získal v ČT funkci režiséra dne. Ale ani dvě desítky let poté, co zmizel divákům z očí, na něj jeho obdivovatelé nezapomněli. Jen ten hlas, který když kdysi zazněl z reproduktorů, rozechvěl televizory v celé republice, už má méně jistý a ve tváři má zapsanou každou z nemocí, která jej trápí. Jinak je to ale stále ten stejný, všemi obdivovaný Miloš Frýba.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.