Waldemar Matuška (†76) - Pikatní detaily z tajného policejního spisu: Dvě milenky denně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Waldemar Matuška (†76) - Pikatní detaily z tajného policejního spisu: Dvě milenky denně!

 (– Supraphon Music)

PRAHA – Další neuvěřitelná tajemství ze života Waldemara Matušky (†76) vyplouvají na povrch! Jak se totiž nyní ukázalo, na zpěváka, který se proslavil už téměř před padesáti lety, vedla tajný spis komunistická Státní bezpečnost.

Jeho táta byl Cikán

A ve svazku se píše nejen o tom, že skutečným otcem oblíbeného Waldy byl Cikán, ale také o jeho milenkách a dalších pikantnostech z Matuškova intimního života!

Redakci Týdne se podařilo získat část svazku od archivu Ústavu pro studium totalitních režimů a informace ze stránek jsou opravdu šokující! Tak třeba ty o možném zpěvákově germánskoromském původu…

„Matuškovi rodiče pocházeli ze Sudet, přesněji z Karlových Varů. Waldemar (občas v 50. letech vystupoval jako Vladimír a někdy jako Vladislav) se narodil v roce 1932 v Košicích, kde jeho otec pracoval jako dozorce ve věznici. I StB ovšem spekulovala (vycházela přitom z »lidových pověstí«, které ani sám Matuška nevyvracel), že jeho biologickým otcem je někdo jiný, možná »cikánský primáš«,“ píše se v Týdnu. Primášem označují Romové kapelníka typické romské cimbálovky, nejčastěji jde o hudebníka s houslemi.

Komunistickou rozvědku ale dál provokuje hlavně Matuškův obdiv k americkému způsobu života a jeho nezřízenost v lásce. Na počátku šedesátých let na něj proto v Divadle Semafor nasadila práskače s krycím jménem Jiří V. „Často se opíjí… Střídá jednu ženu za druhou. Není divu, když má každý den jinou, někdy i dvakrát denně,“ cituje spis donašeče. Šušká se, že Matuška byl ze Semaforu v roce 1962 odejit, protože se prý Jiřímu Suchému nelíbilo, jak jej svou slávou zastiňuje. Že by právě on na kolegu donášel StB, se ale nikdy zjistit nebo prokázat nepodařilo.

Ve spisu je ještě spousta v té době kompromitujících informací. Například o tom, že se Walda opíjel tak, až nemohl bez pomoci chodit, jak bosý a opilý řídil v Karlových Varech dopravu nebo jak se děvčata ve věku 16 až 18 let dobývala na jeho pokoj, prý pro podpis. Dokonce se prý měl vyspat s italskou hvězdou Ginou Lolobrigidou.

Faktem je, že pravdivost informací ve svazku StB se nedá nijak ověřit. Často šlo o informace od lidí, kteří se úspěšnějšímu umělci mohli snažit uškodit lží, někdy si mohli příběhy kvůli pochvale nadřízených vymýšlet i sami pracovníci StB. Že ale Matuška byl nade vše rád v blízkosti krásných žen, o tom není nejmenších pochyb...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.