Havlová: Dáda mě málem zfackovala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Havlová: Dáda mě málem zfackovala!

Dagmar Havlová jako důkaz své historky pro knihu poskytla i společnou fotografii z popisované příhody.Veronika ŽilkováFoto z knihy Fenomén DádaD
Dagmar Havlová jako důkaz své historky pro knihu poskytla i společnou fotografii z popisované příhody.Veronika ŽilkováFoto z knihy Fenomén DádaD (z knihy Fenomén Dáda)

PRAHA – Životopisná monografie jedné z nejznámějších českých hereček Dagmar Patrasové (53) s názvem Fenomén Dáda, která se nedávno objevila na pultech knihkupectví, zatím v médiích šokovala pikantnostmi a prozrazenými skandály.

V knize se však ukrývají i exkluzivní svědectví mnoha osobností – třeba herečky Veroniky Žilkové (47) nebo Dádiny dobré kamarádky, bývalé první dámy ČR Dagmar Havlové (56)!

S Havlovou, tehdy ještě Veškrnovou, se podle knihy Dáda seznámila při natáčení detektivky Holka na zabití, a prvotní kolegiální kontakt přerostl v celoživotní přátelství. V knize Havlová vzpomíná i na jednu z historek, které spolu obě Dagmary prožily. Odehrála se během natáčení televizního filmu Ohnivé ženy, v němž měla Veškrnová mimo jiné i převlek za muže!

„Když jsem změnila mimiku tváře, hlas, gesta a chůzi, nikdo mě nepoznal. Vyšla jsem si v tomto přestrojení po televizních studiích na Kavčích horách, abych se trochu pobavila, a začala hlubokým hlasem tykat kolegům, kteří si mysleli, že jsem nějaký blázen, a vyváděli mě ze studií a kanceláří,“popisuje Havlová svůj »kanadský žertík«. „V jednom studiu točila i Dáda nějakou pohádku. »Přišel« jsem za ní a říkal, jak se mi líbí a málem si vysloužil pár facek za to, že jsem se po ní sápal,“ směje se bývalá první dáma.

Se svou troškou do mlýna přispěla i Veronika Žilková. Ta v knize Fenomén Dáda velmi živě vypráví, jak kdysi Dádě cigaretou propálila velmi drahé šaty s nabíranou sukénkou, a co všechno musela udělat proto, aby si Dádu usmířila.

Kliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

24.5.2009

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.