Marek Eben: Denně si píchám heparin! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Marek Eben: Denně si píchám heparin!

Marek Eben
Marek Eben (: ara)

PRAHA – Z nemocnice už je doma, žije, ale denně je na heparinu! Pohublý moderátor Marek Eben (50) se v sobotu sice zúčastnil předávání hudebních cen Anděl, přiznal ale, že léčba nebezpečné žilní trombózy bude ještě běh na dlouhou trať.

Poprvé o své nemoci krve!
»Součástí mé léčby je i jed na krysy«

Denně si sám píchá do břicha injekcí „proslulý“ heparin, kterým před časem v havlíčkobrodské nemocnici zabíjel vrah Zelenka…

„Ano, injekci si aplikuji sám,“ potvrdil v sobotu Eben. Bez ředění krve pomocí heparinu by totiž mohla krevní sraženina, která mu před pár dny ucpala žíly, doputovat až do plic a zapříčinit plicní embolii, která ve většině případů způsobuje smrt!

Eben je pohublý, přesto v sobotu žertoval, že ještě pořád není kost a kůže jinak by měl totiž s pícháním injekcí do břicha problémy. „Lidem, kteří jsou hodně hubení, doporučuji, aby si na stáří nechali aspoň jeden špek právě kvůli této situaci. Protože když nějaký máte, to jste pak v suchu a máte to kam píchnout. Kdybych byl anorektik, tak budu mít velký problém,“ cituje server iDnes.cz Marka Ebena, který si v sobotu večer alespoň trochu zlepšil náladu. Jako zpěvák kapely, v níž hraje se svými dvěma bratry, převzal sošku Anděla za nejlepší videoklip. „Myslíte, že by mi Anděl měl rozpustit trombózu v lýtku? To by byla bolestivá procedura. Říká se, že ta psychika hraje velkou roli, takže když má člověk radost, tak to určitě pomůže,“ dodal Marek Eben, který už dokonce odložil berle.

Jeho zdravotní stav se opravdu zlepšuje. „Nebojte se, nezabije mě to,“ řekl Eben deníku Aha!, který jako první o hercově vážném zdravotním stavu informoval. K úplnému uzdravení je však ještě potřeba mnoho měsíců. Mimo injekce musí herec polykat i tablety warfarinu. „Každé ráno užívám lék, o kterém mi lékař řekl, že je to jed na krysy,“ směje se Eben.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.