Gottland konečně otevřen | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Gottland konečně otevřen

„Vítejte v Gottlandu,“ říká jeho mluvčí Vlasta Korec.
„Vítejte v Gottlandu,“ říká jeho mluvčí Vlasta Korec. (: Alexander MALACHOVSKÝ, Martin PEKÁREK, Dalibor PUCHTA)

Tento pátek se jednatřicetinásobnému Slavíkovi Karlu Gottovi (67) stalo to, co v české historii nemá obdoby! Ještě za jeho života mu bylo otevřeno muzeum – slavný Gottland!

  • Podíváte se Mistrovi do koupelny

  • Nakouknete mu pod peřinu

  • A dáte si jeho oblíbené buchty

Nachází se v Mistrově bývalé letní vile v Jevanech u Prahy a provozuje ji podnikatel Jan Moťovský. Za rekonstrukci vily dal 15 milionů korun! Velkou část exponátů Gottlandu věnoval či zapůjčil sám Mistr. Za jeho čtyřicetiletou kariéru je jich víc než kamion. A vy se dovnitř Gottlandu můžete s naším nedělníkem podívat...

Buchty paní Jandové
V kavárně si budete moct ke kávičce objednat buchty paní Jandové. Jsou pečené podle originální receptury sousedky a hospodyně Mistra. Ten je na snímku s Vlastou Korcem (vlevo) a majitelem Gottlandu Janem Moťovským.

Voskový Karel za 100 tisíc
Karel Gott nemůže být v Gottlandu neustále přítomen. Proto zde byla instalována vosková figurína v životní velikosti. Majitele muzea Moťovského přišla na téměř 100 tisíc korun.

A Mistr právě vstal...
Tuto postel Mistr osobně vybíral pro muzeum a sám ji i zakoupil. Nachází se v prvním patře, které by mělo navozovat atmosféru, jako by Karel Gott právě před minutkou odcestoval.

Pozor, nesahat!
Tento portrét si můžete jen prohlédnout. Ale budete mít možnost koupit originální reprodukce Mistrových děl s certifi kátem a podpisem.

Tuto koupelnu navrhl Gott
Koupelna je v původním střídmém stylu, jak ji Karel Gott osobně před lety navrhl.

Karel má víno rád...
Ve sklepě se nachází vinný sklep, ve kterém můžete ochutnat Mistrova oblíbená vína.

A JAK JE OTEVŘENO?
Gottland je přístupný každý den včetně víkendu od 10 do 18 hodin. Základní vstupné činí 147 korun. Důchodci a děti by měli mít slevu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.