Nehoda expartnera Lucie Bílé: Kratochvíl změnil výpověď - Hrozí mu vězení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nehoda expartnera Lucie Bílé: Kratochvíl změnil výpověď - Hrozí mu vězení

Kratochvíl včera ukazoval svého hummera.
Kratochvíl včera ukazoval svého hummera. (Aha! – David Kundrát, Martin Hykl)

PRAHA – Kolem nedělní autonehody bývalého partnera zpěvačky Lucie Bílé (42) Petra Kratochvíla (58) není vše v pořádku. Sám Kratochvíl se deníku Aha! svěřil, že už má kvůli tomu problémy.

Kolem nedělní autonehody bývalého partnera zpěvačky Lucie Bílé (42) Petra Kratochvíla (58) není vše v pořádku. Sám Kratochvíl se deníku Aha! svěřil, že už má kvůli tomu problémy. Nám se podařilo zjistit, že již existuje několik verzí, jak se nehoda mohla odehrát, a žádna není pro Kratochvíla příznivá. Hrozí mu totiž obecně prospěšné práce. A v nejhorším? Dva roky kriminálu!

„Žádnou nehodu nahlášenou nemáme. Pokud se vše odehrálo tak, jak se píše, a on nenahlásil nehodu se zraněními, tak to budeme šetřit. Jedná se totiž o vážný přestupek,“ sdělila deníku Aha! včera ráno policejní mluvčí Jana Žďárská.

Odpoledne už ale tvrdila něco jiného. „Řidič nehodu nenahlásil na linku 158. Okolo totiž právě náhodou projížděl policista z obvodního oddělení, který zastavil, aby zjistil, co se stalo. Provedl orientační dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Na místě nebyli zranění a škoda nepřesáhla zákonný limit, takže vyhodnotil, že není třeba nehodu hlásit, a pokračoval v cestě,“ uvedla Žďárská. To ale není možné, protože nový lak na luxusní třímilionový vůz Hummer stojí mnohem víc než sto tisíc korun, a to nepočítáme výměnu promáčklých dveří. Podivné také je, že zasahující policista nezavolal záchrannou službu, když byly na místě zraněné děti a žena, jak Kratochvíl v neděli sdělil deníku Blesk, a místo toho tvrdí, že nikdo nebyl zraněn. Kdo tedy lže? Vyjádřit se nechtěli ani v nemocnici, kde byla Kratochvílova rodina ošetřena. „K tomuto případu se nebudeme vyjadřovat,“ sdělila deníku Aha! Dana Jurásková, náměstkyně pro ošetřovatelskou péči nemocnice v Krči. Právě tam bývalý spolumajitel divadla Ta Fantastika svoji manželku a děti odvezl, protože tam má známé doktory.

Nebyl i ten náhodně kolemjedoucí policista Kratochvílův kamarád, který se snažil zamést stopy po nehodě, což jim zmařil kolemjedoucí fotograf, který snímky zaslal automaticky novinám? Pokud ano, tak proč Kratochvíl chtěl ututlat nehodu, při které se přizabila i jeho roční dcera, a nezavolal policii a hlavně záchranku? Co tak vehementně tají? Že by alkohol? V tom případě by to s jeho trestem totiž vypadalo daleko hůř. Jak? „Pokud způsobil dopravní nehodu a došlo při ní ke zranění třetích osob, tak je povinen řidič přivolat policii a záchrannou službu. Jediný důvod, který mě napadá, proč tak neučinil, když se ještě k tomu jedná o jeho vlastní rodinu, je, že před nehodou požil alkohol. To by mu určitě u soudu přitížilo a šel by si natvrdo sednout,“ sdělil deníku Aha! policejní komisař, který nechtěl být jmenován.

A to si nejspíš uvědomil včera i Kratochvíl a úplně změnil svoji výpověď. „Dělal jsem si srandu z novinářů. Nikdo nebyl zraněný a k žádné nehodě nedošlo. Já si rád hovím ve škarpě a s dětmi jezdím do terénu docela často. Nejspíš mě nějaký kolemjedoucí viděl, vyfotil a bez rozmýšlení poslal do Blesku. Z toho vznikla tato aféra. Už mi kvůli tomu volal i pan prezident, jestli jsme v pořádku,“ sdělil včera naším reportérům u sebe doma Kratochvíl. Jenže už v neděli napsala deníku Aha! Lucie Bílá s tím, že o nehodě ví.
Kratochvíl pak včera ukázal deníku Aha! i svého hummera.

„Vůz byl značně znečištěn bahnem a bylo vidět, že v posledních dnech jezdil pan Kratochvíl hodně v terénu. Hummer není nijak viditelně poškozen, což jsme u tohoto vozu ani nepředpokládali, jen přední kola jsou značně vyfouklá. Jako by do něčeho prudce narazil a píchl,“ popsal stav vozu náš fotoreportér, který včera strávil u Kratochvíla v Jevanech několik desítek minut.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.