Herec Duchoslav »Viki Cabadaj« teď slaví syna, ale bylo mu hůř - Oběsil se mu bratr! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Herec Duchoslav »Viki Cabadaj« teď slaví syna, ale bylo mu hůř - Oběsil se mu bratr!

Jan Antonín Duchoslav prožil rodinnou tragédii.
Jan Antonín Duchoslav prožil rodinnou tragédii. (Aha! – Martin Hykl)

PRAHA – Asi nejšťastnější chvíle svého života v těchto dnech prožívá herec Jan Antonín Duchoslav (43). Sám byl u toho, když mu jeho manželka Klára (34) v neděli v porodnici v Benešově u Prahy přivedla na svět syna Antonína.

Asi nejšťastnější chvíle svého života v těchto dnech prožívá herec Jan Antonín Duchoslav (43). Sám byl u toho, když mu jeho manželka Klára (34) v neděli v porodnici v Benešově u Prahy přivedla na svět syna Antonína. „Klára rodila sedm hodin a přirozenou cestou. Oba dva jsou super, myslím tím zdraví,“ byl na vrcholu blaha Duchoslav, který se nikdy nezbaví nálepky studenta Vikiho Cabadaje, jehož v legendární komedii Sněženky a machři ztvárnil před 25 lety. Narození syna mu tak možná aspoň trochu zmírní dlouholetou bolest. V roce 2007 se mu totiž oběsil jeho bratr Kryštof...

Své dva poklady si herec z porodnice odveze v pátek, kdy mu tedy naplno začnou rodičovské starosti. Život k Duchoslavovi ale nebyl vždycky tak štědrý. Doslova a do písmene si prošel peklem. Naposledy před dvěma roky, kdy se oběsil jeho o tři roky mladší bratr Kryštof. „Volal mi soused, že se z jeho bytu line nemilý zápach, tak jestli bychom to mohli přijít vyřešit, protože tam pravděpodobně zapomněl nějaký maso. Já jsem volal otci, že rozhodně nemíním po bratrovi něco uklízet. Večer mi volal táta, že se Kryštof oběsil. Visel tam asi deset dní, takže už nám ho radši neukázali,“ svěřil se Duchoslav s rodinnou tragédií Lidovým novinám. „Byl schizofrenik a odmítal brát prášky,“ dodal Duchoslav ještě na adresu bratra, o jehož smrti se dozvěděl přesně den před svými 41. narozeninami

Víte že... Duchoslav je pravnuk Jiráska!

Herec, který si na vlastní kůži vyzkoušel i taková povolání jako rekvizitář, posunovač, osvětlovač, se může pyšnit zvučným rodokmenem. Jen málokdo totiž ví, že je pravnukem slavného prozaika a básníka Aloise Jiráska. „Moje babička, matka mého otce, byla rozená Magdalena Jirásková, jedna ze šesti dcer spisovatele Jiráska,“ překvapil v jednom z rozhovorů a na slavného pradědečka práskl, že na měšťance v pololetí propadl z češtiny.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.