Veronika Žilková slaví: Už mám jen dvě děti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Veronika Žilková slaví: Už mám jen dvě děti!

Veronika Žilková gratuluje svému synu Honzovi Hercíkovi k plnoletosti. „Je to oboustranný úspěch,“ směje se Veronika.
Veronika Žilková gratuluje svému synu Honzovi Hercíkovi k plnoletosti. „Je to oboustranný úspěch,“ směje se Veronika.

PRAHA – Herečku Veroniku Žilkovou (46) dnes čeká »den D«! Po dvanácti letech jí končí pěstounská péče nad Honzou, posledním dítětem, které si vzala z dětského domova.


„Je mu totiž osmnáct. Vzala jsem si ho v šesti letech, a dneska už jsem jeho máma déle, než byl stát nebo jeho biologická matka, které ho ve dvou letech odebrali. Takže »vykopávám« do světa čtvrtého plnoletého člověka, a už mám jen dvě děti – Kordulku a Vincka,“ směje se paní Veronika, pro kterou jsou Honzovy osmnáctiny velkou událostí.

„Je to větší oslava než u normálního plnoletého kluka. S tím, jak dramaticky jeho život začal, to mohlo dopadnout úplně jinak. Teď jsem šťastná, že odevzdávám dospělého člověka, přestože i nadále doma zůstane, dokud bude někdo z nás naživu,“ dodává Žilková s tím, že radost jí dělá i to, že Honza studuje Střední průmyslovou školu. Co jí naopak radost nedělá, je fakt, že Česko stále drží evropské prvenství v počtu dětí v dětských domovech.


Autor: (mac)
Foto Aha! – Martin Hykl

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.