Filip Hůlka (42), bratr Daniela Hůlky (40): S Danem jsme měli společnou milenku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Filip Hůlka (42), bratr Daniela Hůlky (40): S Danem jsme měli společnou milenku!

Filipova manželka Lucie čeká miminko každým dnem.
Filipova manželka Lucie čeká miminko každým dnem. (Aha! – Jaroslav Benda, archiv Filipa Hůlky)

Jaký je žiivot ve stínu hvězd? To vše vámm prozradí náš nový seriál, ve kterém budou blízcí českých celebrit odhalovat různá tajemství. V prvním dílu se podíváme na to, jak vidí zpěváka Daniela Hůlku jeho o dva roky starší bratr Filip.

Ten mimo jiné prozradil, proč zlomil Danovi klíční kost, a další, mnohem pikantnější příhody, o kterých by zpěvák asi jen stěží kdy promluvil.

V dětství Filip Dana vždycky přepral
Oba rodilé Pražáky spojuje láska ke sportu, rybaření, cestování a potápění. Vrcholově hráli volejbal za Rudou hvězdu Praha a oba mají zálibu v silných motocyklech. Starší a podruhé ženatý Filip byl v dětství o mnoho divočejší než klidný a spíše pohodlný Dan. V dětských bratrských rvačkách, kterých nebylo málo, měl vždycky navrch Filip, ale to trvalo jen do sedmnácti let, potom ho Dan přerostl. „Z příkazu rodičů jsem musel bráchu jako ten starší dlouho hlídat skoro na každém kroku, což nebylo zrovna snadné,“ vzpomíná na syndrom staršího bratra dnes podnikatel ve stavebnictví Filip Hůlka. Dan se zase na oplátku snažil Filipovi zavděčit, což se občas také nepovedlo.

Danovi zlomil klíční kost
Když bylo Filipovi šestnáct, šel poprvé na Velikonoce koledovat s dospělými chlapy, nevydržel ale jejich tempo a poměrně brzy byl namol. Odehrálo se to na chalupě u Jičína a Filip se jednoduše skácel přímo na cestě. Tam také nalezl jeho bezvládné tělo Dan a ihned běžel domů pro dvoukolák, aby polomrtvého bratra odvezl domů. „Nechtěl, aby mě rodiče v tomhle stavu viděli, tak se mě snažil dovléci až do baráku. Jak se mnou cloumal, podrazil jsem mu nechtě nohy, on upadl a zlomil si klíční kost,“ komentuje velikonoční příhodu Filip.

Kliknutím zvětšete

Od mámy dostávali bičem
Jindy byla zase ve vesnici zábava a bratři Hůlkové měli od rodičů jasný příkaz – vrátit se domů včas a společně! Jenže tenkrát nastal velký problém. „Seznámil jsem se tam s jednou holkou a Dana jsem tak trochu pustil z dohledu. Ten se ale zase bál přijít domů beze mě, a tak, aby nebyl malér, vyřešil to obětavě posvém. Před domem si lehl na zem, usnul a spal tam až do rána. Našla ho máma, když vypouštěla psa. Snažil se jí nepřesvědčivě namluvit, že tam právě něco hledá, a tak jsme stejně dostali oba. Jako vždy v podobných případech – bičíkem na koně,“ dodává Filip, který tráví většinu roku právě na chalupě u Jičína.

Kliknutím zvětšeteSpolečná milenka
Co se týče něžného pohlaví, tam se vkus obou bratrů výrazně lišil. I z toho důvodu si prý »do zelí« nikdy nelezli. „Zatímco Dana přitahují hubené a vychrtlé tanečnice, já jsem spíš na ženštější tvary. Zkrátka aby měly zadek a prsa,“ vysvětluje starší z bratrů. Přesto se jednou stalo, že měli nevědomky krátce po sobě stejnou holku. „Jednalo se spíš o pomstu z její strany, protože jeden z nás se s ní krátce předtím rozešel,“ upřesňuje Filip.

Danova kolébka
Filip Hůlka se zhruba před měsícem znovu oženil a jeho manželka Lucie (34) čeká každým dnem přírůstek do rodiny. Filip má již nachystanou kolébku pro budoucí dcerku Evičku. „Kolébka je z roku 1872 a vyrobil ji prapraděda pro mého pradědu. Dědí se z generace na generaci a houpal se v ní nejen můj praděda, ale i já s Danem,“ chlubí se Filip, který má již z prvního manželství dceru Anetu (19). S bratrem Danem tráví v poslední době společné dovolené a oba si rozumějí víc než kdykoliv předtím. „V době jeho největší slávy jsme si neměli co říct, protože se pohyboval v jiné společnosti a měl jiné kamarády,“ vysvětluje. Když mu například povodeň zničila před lety libeňskou vinárnu, Dan s kamarády mu pomohl. Nejen finančně, ale i při likvidaci škod.

Proč Dan tak ztloustl?
Když byli loni v létě v Řecku, vážil Dan 116 kilo a byl z něj pořádný tlusťoch. „Byl až nechutnej, ale díky Draculovi, kterého si zase zahraje, šel do sebe. Od září na sobě začal pracovat a během šesti týdnů zhubl přes dvacet kilo. Ze sto šestnácti na devadesát pět. Zároveň přestal kouřit a zase sportuje,“ chválí svého bratra Filip. Žádná muka spojená s dietou prý neprožívá, nesmí to však s jídlem přehánět. „V prosinci byl u nás na zabíjačce a ochutnal ode všeho, co přišlo na stůl,“ dodává.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.