Žilková zpovídá Hanychovou. A ta jí to ale hned vrací! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Žilková zpovídá Hanychovou. A ta jí to ale hned vrací!

Veronika má Kordulu s Martinem Stropnickým, ředitelem Divadla na Vinohradech.
Veronika má Kordulu s Martinem Stropnickým, ředitelem Divadla na Vinohradech.

Šoubyznys je nespravedlivý PRAHA - Herečka Veronika Žilková (44) uvádí na televizi Nova pořad Svatby paní Veroniky. Ten není jen o svatbách, ale i o vztazích jako takových.

Herečka Veronika Žilková (44) uvádí na televizi Nova pořad Svatby paní Veroniky. Ten není jen o svatbách, ale i o vztazích jako takových. Sama Veronika s nimi totiž má bohaté zkušenosti, se třemi otci má čtyři vlastní děti. Na paškál si ve hvězdném výslechu pro deník Aha! vzala svoji nejstarší dceru Agátu Hanychovou (20), druhou vicemiss ČR. A tu výslech zaujal natolik, že si v druhé části rozhovoru vyměnily s mámou role. A přestože u rozhovoru asistovala i Veroničina nejmladší dcera Kordula (šest měsíců), obě šly až na dřeň!

Agáta se ptá Veroniky

» Mami, koho ze svých dětí máš nejraději?
Nejraději mám, Agátko, tebe. Nejšikovnější jsi taky ty, největší jsi také ty, nejhezčí..
» A ještě jedna důležitá věc!
Nejchytřejší? Nejvíc připravená do života? Nejvtipnější? Také musím říct, jak jsem ráda, že jsi moje následovnice i v těch empatičtějších věcech. Jsi hodná a citlivá k sociálně slabším občanům této země.
» To si schovám a budu číst pořád dokola! Už jsem myslela, že řekneš to, jak jsem přišla ubrečená domů.
Ne, to jsi hysterka po mně! (smích)
» Jsi ráda, že spolu děláme televizní pořad?
Moc. Ale větší nervy jsem nikdy neměla. Nebála jsem se o sebe, ale záleželo mi, jak v pořadu dopadneš ty, jak ti to půjde. Moc ti to tam sluší. Ale bůhví, jak to s naším pořadem dopadne, je to celé ve vzduchu. Ono když Američané a Rumuni řídí českou televizi, musejí tam být zákonitě nějaké zvláštní věci. Tele Tele nám také zrušili, a my pořádně nevíme proč. To se holt stane. I cukrárna, když se předává novému majiteli, tak se některé věnečky zkazí nebo spadnou. A že bude chvilku trvat, než se to srovná. Na tohle období mají právo. Ale baví mě to, s těmi našimi svatebčany jsme se sžili a jsou takovou součástí mého života.
» Jaký máš vlastně názor na registrované partnerství?
Já jsem velmi pro! Já jsem podepisovala hned první petice po revoluci! Lidé by neměli nic odsuzovat. Lidé by měli homosexuálním párům dopřát, když chtějí mít na sebe nějakou právní vazbu. Je zvláštní, že někteří svatbami opovrhují, a těm, kteří by ji moc chtěli, není dopřána.
» A co adopce u omosexuálních párů?
Líbí se mi, že Strana zelených znovu rozpoutala otázku adopcí! Já bych tomu vůbec nebránila. Ty děti byly sebrané heterosexuálním párům, které je nemohly dobře vychovat, tak proč by je nemohly vychovat homosexuální páry?! Nikde není razítko, že jedno nebo druhé je správně.
» A co až dítě půjde do školy a ostatní děti se dozvědí, že má třeba dva táty?
To je přece úplně jedno! Je to lepší než vyrůst někde v ústavu.Když není dost heterosexuálních párů, které by se o děti staraly, tak proč by je nemohly vychovat homosexuální páry!
» Půjdeš k volbám?
Určitě!
» Koho budeš volit?
Budu volit Zelené! Z jediného důvodu. Je načase, aby došlo k výměně u vesel. Obě strany už jsou tam dlouho, a už jen házejí špínu z jedné zahrady na druhou. Tak by bylo dobře, kdyby přišel nový zahradník a hnůj z obou zahrad vyvezl. Netvrdím, že jsou lepší, ale jsou noví. A to je vlastně i to, co se teď děje na Nově. Občas je dobré vyvětrat, uklidit a zkusit něco nového. Třeba to nevyjde, ale je to nový pohled.
» Jak vlastně vznikla myšlenka Svateb?
To bylo zadání Novy. Před divadlem jsem studovala psychologii, výchovu a vzdělávání dospělých, takže téma je mi blízké. Ten pořad je o tom, jak je to těžké s někým žít. Že vztahy jsou složité, procházejí krizí. Obě máme přeci celý život problém, že chlapi na nás žárlí, málokdo vedle sebe snese úspěšnou ženu. Tohle téma mě baví, a bavilo by mě ještě víc, kdybych z něj nemusela dělat zábavnou show a mohla jít víc do hloubky.
» Co nový pořad s kluky z Tele Tele?
V téhle chvíli máme zákaz o tom mluvit. Ale v dubnu by se měl točit pilot nového pořadu. Mysli si třeba, že to bude dokument o čtyřech hornících na Sibiři! (smích)
» Jak zvládáš kombinovat pracovní a domácí shon?
Tak jak to kombinuji celý život. V sobotu jsem dělala charitativní ples pro vozíčkáře Prosazu, kterým dělám neziskovou mluvčí, a kromě jednoho jsem tam měla všechny děti. Někdo trhal lístky, někdo prodával lístky do tomboly, ty jsi předváděla. Když se chce, tak to jde! (smích)

Veronika se ptá Agáty

» Agáto, máme v neděli ve Svatbách téma, jestli je lepší být svobodná matka, nebo vdaná. Co ty si o tom myslíš?
Určitě vdaná. Aby zodpovědnost za dítě měli oba rodiče. Takhle jsi měla zodpovědnost jen ty, a otcové si dělali, co chtěli.
» A nemyslíš, že ty ženské zůstávají samy proto, že těm otcům už moc nevěří? Jako třeba já.
To jo, ale to jsou možná trochu hloupé. Protože když zůstanou s někým, tak na to nejsou samy.
» Takže ty bys prostě jen lépe vybírala partnery?
Ano. Nebo si nepořizovala ty děti.
» A už jsi ve fázi, kdy vybíráš případné otce?
Ne, právě tam ještě nejsem. Já jsem ještě daleko před fází, kdy bych vybírala otce pro svoje dítě.
» Kolik si myslíš, že má holka mít před svatbou poměrů, aby pak nedělala třeba to, co tvoje maminka. Že se rozváděla.
Asi co nejvíc, aby si užila. Aby pak ve čtyřiceti, čímž nemyslím zrovna tebe, ji nepopadl amok a nedoháněla si resty z mládí.
» Takže ty bys nemohla žít v nějaké silně nábožensky založené zemi, kde je sex před svatbou trestný?
To ne, protože bych už neměla ruce. A ty asi také ne. (smích)
» Pravda, Sámer Issa nám totiž ve Svatbách paní Veroniky, které poběží teď v neděli na Nově, přeci říká, že v jeho rodné Sýrii se za mimomanželský poměr sekají ruce a nohy!
Říkal sice, že ženy už tam mají stejné postavení jako muži, ale zapomněl podotknout, že ženy tam nesmějí jít ani na koupaliště nebo nosit sukně!
» To mi připomíná, že nedávno odvysílali dokument o tom, jak se rozvádějí v Arábii. Řeknou jen třikrát za sebou slovo »zapuzuji«, a je konec. To není jako tady, kde se tahají po soudech jako třeba Kateřina Brožová. Tam by stačilo, aby pan Brož řekl třikrát zapuzuji, a bylo by vymalováno. Akorát tam si ženy už potom nemohou nikoho hledat. Ale jedna rozvedená paní tam otěhotněla, a oni ji za to ukamenovali.
Mami, tohle do rozhovoru dávat nemusíme...
» Proč ne? Vždyť je to dobré! Zatímco tam se za nevěru kamenuje, u nás naše nevěra živí bulváry! (smích) Ale zpět k věci. Agáto, v čem si myslíš, že jsi přitažlivá pro kluky?
To by se do novin nevešlo.
» A nejsi pro ně třeba přitažlivá tím, že z nich neomdlíváš? Že si teprve vybíráš? Že je baví stát na tebe ve frontě?
Já myslím, že fronty na mě nejsou.
» Jaká je pro tebe důležitá vlastnost u kluka?
Tolerance a důvěra.
» To znamená, že tě pustí na diskotéku s kýmkoliv a věří ti, že jsi s nikým nic neměla?
Ano.
» A myslíš si, že ve svém věku bych měla po mužích chtít ještě něco jiného, než chceš ty?
Asi ano. Ještě by měl být zabezpečený. To já ty peníze ještě tolik nepotřebuji. Ale ty by sis někoho takového měla najít.
» To jsem si snad našla! Ale pravda, peníze pro mě nejsou tolik důležité. Jsem zvědavá, jaká budeš ty v mém věku.
Já budu asi sama. A jako ty, s osmi dětmi. (smích)
» To jsem tě pěkně vychovala příkladem... A jak je možné, že někomu v bulváru prochází, že má několik let milenku jako pan režisér Adamec, a všichni jim drží palce? A mě loni skoro pranýřovali. Přitom já jsem nikoho neopustila, naopak jsem byla opuštěna.
Asi nejsou tolik zajímaví...
» To ne, já mluvím o toleranci, že jim to ta mediální veřejnost toleruje. Třeba Kraus je ženatý s Krausovou, má dítě s Chýlkovou, Krausová žije s Rodenem, bývalým přítelem Chýlkové, a všichni mají pocit, jak jsou to strašně počestní a strašně slušní lidé. Přijde ti to spravedlivé?
Nevím...
» Tak to jsi mě uklidnila. Já to totiž nevím taky. Hele, a kdybys měla možnost narodit se znova, chtěla bys být jedináček ze spořádané rodiny, nebo dítě s mnoha sourozenci z neuspořádaných rodin, které do patnácti let každý víkend navštěvovalo otce?
Kdybych si opravdu mohla vybrat, chtěla bych být jedináčkem. Ale asi tak jednu minutu. Protože kdybych neměla tolik sourozenců, tak bych se asi brzy unudila k smrti! A nebyla bych tolik připravená, tak drzá a průrazná!
» A nebylo by to lepší? Nevyčítáš mi to?
Ne!


Foto Aha!: Dalibor PUCHTA

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.