Exmilenec Gombitové Milan Drobný: Marika chtěla po nehodě spáchat sebevraždu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Exmilenec Gombitové Milan Drobný: Marika chtěla po nehodě spáchat sebevraždu!

Zpěvák Milan Drobný.
Zpěvák Milan Drobný.

PRAHA/BRATISLAVA – Šestitýdenní velká láska zpěváků Milana Drobného (63) a Mariky Gombitové (52) skončila jejich návratem do vlasti. A jen pár týdnů poté měla Marika autonehodu, která zcela radikálně změnila její život. Nejpopulárnější slovenská zpěvačka zůstala na vozíku!

Šestitýdenní velká láska zpěváků Milana Drobného (63) a Mariky Gombitové (52) skončila jejich návratem do vlasti. A jen pár týdnů poté měla Marika autonehodu, která zcela radikálně změnila její život. Nejpopulárnější slovenská zpěvačka zůstala na vozíku!

„Když skončil ten exotický zájezd do Vietnamu a Laosu, tak jsme se loučili na letišti, protože Marika letěla domů a já se svou kapelou na dvouměsíční turné do Ruska. Byl jsem zrovna v Kyjevě, když mi volali, že se jí stala ta strašná katastrofa. Nemohl jsem za ní odletět, protože jsem měl v Rusku řadu vyprodaných koncertů, které jsem musel odzpívat. Ještě než to turné skončilo, volali mi, že chce spáchat sebevraždu, a abych jí to nějak rozmluvil. Hned po návratu jsem jel za ní do nemocnice, kde mi primář řekl, abych ji nelitoval a moc se s ní nemazlil a vysvětlil jí, že její život neztratí smysl, i když zůstane na vozíku. Ona to chtěla vzdát a už nechtěla dál žít. Když mi to říkal, tekly mi po tvářích slzy jako hrachy. Až jsem se trochu vzpamatoval, šel jsem za ní do pokoje a vlastně jsem ji seřval, co si to vůbec dovoluje přemýšlet o tom, že by nechala všechny lidi, co ji mají rádi… Nakonec mi tam slíbila, že se pokusí dál žít a třeba i zpívat. A to byl poslední den, co jsem ji viděl. Nakonec si nechala do nemocnice na pokoj přivézt piáno, což jí primář dovolil, aby mohla cvičit a zpívat,“ vzpomíná v knize Marika Milan Drobný.

Později se s Marikou osobně už nikdy neviděl. Nepřijala jej ani v Praze v Lucerně, když jí po koncertu nesl kytici do šatny. „Janek Lehotský mi tenkrát řekl, že se strašně změnila a šla do sebe. ‚Asi chce, abys sis ji zachoval v paměti takovou, jaká byla ve Vietnamu a v Laosu. Ona dnes úplně jinak mluví i jedná. Když jedeme na koncert, sedne si do auta, vezme si sluchátka a se mnou vůbec nekomunikuje. Vůbec, ani slovo. Pak absolvuje zkoušku a čeká sama v šatně na koncert,“ řekl mi tenkrát Lehotský. Asi měl pravdu a já byl nakonec rád, že jsem mohl s Marikou prožít pár moc hezkých týdnů,“ dodává Milan Drobný, jehož láska se uzavřela před okolním světem do svého bratislavského bytu. Na veřejnosti se naposledy ukázala v roce 2002.

Jaký byl život a osud Mariky Gombitové?
Exkluzivní ukázky z Maričina neautorizovaného životopisu čtěte v novém seriálu. První díl již tuto neděli v Nedělním Aha!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.