Zpěvačka Júlia Hečková: Tajně žije v Praze! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zpěvačka Júlia Hečková: Tajně žije v Praze!

Júlia Hečková zastavila čas. Zpívá i vypadá stejně dobře jako před dvaceti lety.
Júlia Hečková zastavila čas. Zpívá i vypadá stejně dobře jako před dvaceti lety. (Opus/Alexander Klinko, Fedor Nemec, ara)

PRAHA – Málokdo ví, že naše hlavní město si za svůj domov vybraly ne dvě, ale hned tři slovenské pěvecké hvězdy osmdesátých let. Kromě Darinky Rolincové alias Dary Rolins (35) a Miroslava Žbirky (55) žije od roku 1997 trvale v Praze i Júlia Hečková (46).

Málokdo ví, že naše hlavní město si za svůj domov vybraly ne dvě, ale hned tři slovenské pěvecké hvězdy osmdesátých let. Kromě Darinky Rolincové alias Dary Rolins (35) a Miroslava Žbirky (55) žije od roku 1997 trvale v Praze i Júlia Hečková (46). Držitelka zlaté Bratislavské lyry a interpretka hitů Maturitné tablo, Spútaná láskou, Taliansky muzikál nebo Mesto snov totiž potkala životní lásku – Pražáka Jirku a šla za hlasem svého srdce.

Manžela poznala v Nízkých Tatrách na Chopku při lyžování, přestože jako městské dítě nelyžuje. V roce 1997 se za něj provdala, stala se paní Nečasovou a přestěhovala se za mužem do Prahy. „Manžel emigroval v roce 1968 do Anglie a Norska a po roce 1992 se vrátil zpět do vlasti,“ prozrazuje Júlia s tím, že jako manažer ekonom pracuje pro zahraniční firmy, a tak s ním často cestovala po světě. „Posledních pět let jsme ale v Praze,“ usmívá se Júlia. Důvodem proč ukončili kočovný život bylo narození dnes čtyřapůlletého syna Tomáše.

„Vždycky jsem byla rodinný typ a přála jsem si mít děti. Tomášek už chodí do školky a tak právě bojujeme s nachlazením,“ přiznává zpěvačka, která se v osmdesátých letech stala velkou konkurentkou tehdejší královny slovenské pop music – Mariky Gombitové. A obě vynikající zpěvačky se v devadesátých letech stáhly do soukromí. Marika skončila po autonehodě na vozíku a Júlia zase dala přednost rodině. Svou pěveckou profesi ostatně vždycky brala jen jako příjemného koníčka. Jako absolventka umělecké průmyslovky celý život malovala a výtvarnému umění se jako koníčku věnuje dodnes. V posledních letech se ale vrací i ke zpívání a pro své fanoušky nyní připravila dvoj album Trinásta izba.

„První disk přináší dvanáct novinkových písní, které pro mne složil můj bratr Peter, s nimž dodnes vystupuji. Na druhém cédéčku je dvacet mých největších hitů včetně duetů Brieždenie s Peterem Dvorským,“ představuje Júlia své reprezentativní dvojalbum. Kvůli nečekanému comebacku nyní pendluje i se synem mezi Prahou a Bratislavou, kde se odvíjejí její hudební aktivity. „Zpívání je moc fajn, je to moje velká láska, ale mnohem cennější je pro mne moje rodina, manžel a malý Tomášek. Ten mi dělá největší radost,“ směje se Júlia, které vyšlo i vánoční album Christmas Diamonds a v současnosti uvažuje o vlastním koncertním programu s kapelou.

„Ráda bych se vrátila na koncertní pódia s kapelou jako kdysi. Nyní hodně letí osmdesátá léta a tak mám spoustu sólových vystoupení na různých akcích na halfplayback. Je to fajn, ale koncertní program s vlastní skupinou je něco úplně jiného. Bohužel to dnes nezáleží jen na mně, ale především na sponzorech. Přesto věřím, že se mi tento sen jednou splní a s kapelou zase vyrazím na velké turné nejen po Slovensku, ale i po Česku. Já jsem totiž pořád československá zpěvačka,“ říká sympatická Júlia Nečasová, která ovšem jako zpěvačka používá své dívčí příjmení Hečková.

„Když jsem se vdala, přijala jsem manželovo jméno, a když jsem nyní začala opět zpívat, byla jsem se zeptat, zda bych mohla být Júlia Hečková-Nečasová. Bylo mi ale řečeno, že to nejde. Prý bych se musela nejdříve rozvést, vzít si své původní příjmení a pak se za manžela znovu provdat a nechat si jméno Hečková-Nečasová, což před lety nešlo. Některé věci jsou zkrátka absurdní a tak zůstávám i nadále Nečasová a Hečková je vlastně můj umělecký pseudonym,“ dodala se smíchem Júlia.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.